Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkında 'zincirleme şekilde rüşvet almak' suçlamasıyla fezleke düzenleyerek Adalet Bakanlığı’na gönderdi.Fezlekelerin 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı süreci ve 4-5 Kasım 2023'te gerçekleştirilen CHP 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin iddiaları kapsadığı öğrenildi.Özgür Özel hakkında daha önce de çok sayıda dokunulmazlık fezlekesi bulunuyordu. Son dosyayla birlikte bu sayı 60'ın üzerine çıktı.Sabah'ta yer alan habere göre; Özel'in, sahip olduğu nüfuz ve yetkiyi kullanarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Muhittin Böcek'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesini sağlamak amacıyla Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek'ten doğrudan veya Veli Ağbaba aracılığıyla maddi menfaat temin ettiği ileri sürüldü.Ayrıca Özel'in, 2023 CHP Kurultayı sürecinde Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'dan da menfaat sağladığı iddia edildi.Dosyada 1 milyon euro, 200 bin dolar, 950 bin euro ve 50 milyon liralık para trafiğine ilişkin tanık beyanları, HTS kayıtları ve baz incelemeleri delil olarak yer aldı.VIP araç dönüşümü, otomobil alımı, nakit para, saat ve çanta teminine dair anlatımlar da dosya kapsamına alındı.

ÖZEL'İN DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI TALEP EDİLDİ
Savcılık, 'zincirleme şekilde rüşvet almak' suçundan Özel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.Fezlekede, Mustafa Gökhan Böcek'in ifadelerine de ayrıntılı şekilde yer verildi.Böcek, babasının aday gösterilmesi sürecinde Veli Ağbaba'nın arayarak Özel'in talimatıyla hareket ettiğini söylediğini aktardı."7-8 MİLYON LİRA NAKİT İYİ OLUR"
Önce 30 milyon TL, ardından 1 milyon euro istendiğini belirten Böcek, babasının "Gereğini yap." demesi üzerine parayı Antalya’daki esnaftan toplayıp 9 Ocak 2024'te eşiyle Ankara'ya götürdüğünü ve CHP Genel Merkezi'nde Ağbaba'nın yönlendirdiği Emre Caner'e teslim ettiğini ifade etti.Lansmandan önce Ağbaba'nın "7-8 milyon TL nakit iyi olur." demesi üzerine Antalya Cam Piramit'teki lansmanda 200 bin doları teslim ettiğini de anlattı.
ADAYLIK İÇİN 50 MİLYON LİRALIK RÜŞVET
Muhittin Böcek de ifadesinde, genel merkezin maddi talepleri için oğluna "Gereğini yap." talimatı verdiğini doğruladı.İstanbul Başsavcılığı soruşturmasındaki tanık ifadelerinde şoför Onur Nasuh, Böcek’in adaylığı için İstanbul’daki seçim merkezine 50 milyon TL gönderildiğini; başka tanıklar da yüksek miktarda para ödendiğini beyan etti.ÖZKAN YALIM DA İTİRAF ETTİ
Etkin pişmanlıktan yararlanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ise Özel'in talimatıyla kullanımına verilen Mercedes V300 VIP aracın dönüşümüne 170 bin euro + KDV ödediğini açıkladı.Yalım; Özel'in babası adına alınan VW Taigo aracın 180 bin TL'lik farkını ödediğini, 2022'de eşi ve kızına çanta gönderdiğini, Özel'in talebiyle bir çanta daha aldığını ve 2019'da kol saati hediye ettiğini belirtti."ÖZKAN SAĞLAM BİR PAKET AL, BENİM VALİZİN İÇİNE KOY"
2023 sonundaki CHP Kurultayı sürecinde 200 bin TL'yi Özel'in, Manisa'daki evinin bahçe duvarına poşetle bıraktığını, 14 Ekim 2023'te ise 1 milyon TL'yi CHP İl Başkanlığı yakınında Demirkan isimli kişiye verdiğini anlattı.HTS ve baz kayıtları bu teslimatları doğruladı. Fezlekedeki 13 Ekim 2023 tarihli mesajda Özel'in, Yalım'a "Özkan yarın sağlam bir paket olarak Denizli’de benim arabada benim mavi valizin içerisine koyuver." yazdığı aktarıldı.
"FARZ EDİN Kİ VERMİŞTİR, BUNUN NESİ RÜŞVET"
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, hakkındaki fezlekeye ilişkin “Kurultaya giderken masraflara ortak olmak için 'Para verdim.' diyor adam. Vermedi de lanet olsun. Varsayınız ki vermiştir. Birbirimize verdik biz, para birleştirdik. Araç kiraladık falan. Farz edin ki vermiştir. Bunun nesi rüşvet?" şeklinde açıklama yaptı.Fezlekeler Adalet Bakanlığı'na iletildi.Bundan sonraki süreçte dosyaların, TBMM Başkanlığı'na sunulması ve Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon'da değerlendirilmesi bekleniyor.





