Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi Avrupa'nın enerji merkezi haline getirdik
CHP'nin itirazına ret: İcra heyeti parti binasına gitti
TFF pankartla sahaya çıkma uygulamasını kaldırdı
CHP,'den YSK'ya “mutlak butlan” itirazı
Bayramda 334 bin personel görev başında: Tuzak radar yok
Doğum yardımları Kurban Bayram'ı öncesi hesaplara yatırıldı
Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun haksızlığa uğradığı ortaya çıkmıştır
İzmir'de kan donduran vahşet: Aralarında yavrularında olduğu 33 kedi katledildi
Türkiye Kupası sahibini buluyor: Trabzonspor - Konyaspor
Özgür Özel: Kılıçdaroğlu ile konuşacak bir şeyimiz yok
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. REKTÖR AYDIN AÇIKLADI İŞTE SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NİN SON DURUMU
EĞİTİM
Yayınlanma: 21 Mart 2019 - 21:32

REKTÖR AYDIN AÇIKLADI İŞTE SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NİN SON DURUMU

Samsun Üniversitesi rektörü Prof

EĞİTİM
21 Mart 2019 - 21:32
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
REKTÖR AYDIN AÇIKLADI İŞTE SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NİN SON DURUMU
Samsun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, kahvaltı programında bir araya geldiği basın mensuplarına Samsun Üniversitesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. Son derece kısıtlı bir bütçe ile üniversiteyi yapılandırmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, arzu ettikleri bazı bölümlerin açılmasına mevzuatın izin vermediğini ve faaliyet gösterecekleri bölümlerle ilgili açıklama yaptı.

Basın mensupları ile yapılan toplantıda Rektör Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Samsun Üniversitesinin bugünü ve yarınına ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

“Bölüm/programlarımızın açılmasından sonra hızlı bir şekilde öğretim üyesi alım sürecini başlattık. Herhangi bir aksiliğin olmaması durumunda 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Canik Yerleşkesinde 8, Ballıca Yerleşkesinde de 3 bölümü öğrenci almaya hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde hem Canik Yerleşkesini aktif hale getirmiş olacağız hem de halen eğitim veren ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bulunduğu Ballıca Yerleşkesinin alt yapı imkanlarını geliştirmiş olacağız.

Kavak Meslek Yüksekokulu bünyesinde de Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Gaz ve Tesisat Teknolojisi ve Elektrik Programlarına da öğretim elemanı alımı yaparak bu programları da 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına hazır hale getirmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz.

Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin bulunduğu Ballıca Yerleşkesi’ni havacılığın ve biyomedikalin merkezde olduğu bir eğitim ve Ar-Ge sahası haline dönüştürmek için de planlarımızı yaparak çalışmalara başlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda Mühendislik Fakültemizi de bu yerleşkede kurarak açacağımız bölümlerle havacılık ve uzay konusundaki çalışmalarımıza hem eğitim hem de AR-GE desteği sağlamayı hedefliyoruz.

Türkiye’de Üniversitelerle ilgili yapılan yeni yapılanma sürecinde Üniversitelerin bir kısmı Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı (11 Araştırma ve 5 Aday Araştırma Üniversitesi bulunmaktadır) ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı (10 üniversite yer almaktadır) kapsamında yer almaktadır.

Samsun ve Üniversiteleri bu iki kapsamda da yer almamaktadır. Oysa Samsun birçok alanda özellikle Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Kapsamında yer almayı hak eden bir şehirdir. Zira birçok alanda bu şehrin bir potansiyeli vardır. Birçok tarım ürünlerinde en fazla üretimin gerçekleştiği ildir. Medikal cerrahi aletleri üretiminde hem bir birikim hem kümelenme vardır. Mobilya sektöründe şehir olarak ciddi kapasitemiz mevcuttur.

Samsun Üniversitesi olarak idari yapılanma sürecimizi tamamladıktan sonra bu tür konulara öncellik vereceğiz. Şu an mülkiyeti üniversitemize ait olan 60 adet ve her biri 1020 metrekare ve 3 adet her biri 5.000 metrekare olmak üzere toplamda 82.200 metrekare kapalı hangar alanımız mevcuttur. Şu an itibari ile bu hangarlarım büyük bir kısmı atıl durumdadır. Arsa üretme konusunda sıkıntı yaşayan Samsun’un hizmetine bu hangarları tahsis ederek şehrin ekonomisine katkı verme niyetindeyiz.

Bu hangarlarla ilgili düşüncemiz, Üretim odaklı bir teknoloji bölgesi oluşturarak, belirleyeceğimiz alanlarda üretim faaliyetlerini gerçekleştirecek müteşebbislerimize Devletin sağlamış olduğu indirim ve muafiyetlerden faydalanmalarına olanak sağlamaktır.

Mesleklerin ve sektörlerin sürekli geçişkenlik yaşadığı günümüzde, gelecek vaad eden bölümleri açmak istiyoruz. Bazı bölümleri Samsun’un ihtiyacını dikkate alarak, Bazı bölümleri ise Ülkemizin ihtiyaçlarını dikkate alarak açtık.

Deniz Kenti Samsun için Deniz İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nü, Sağlık Kenti Samsun için Sağlık Yönetimi Bölümü’nü, Ticaretin ve Finansın küreselleştiği günümüz dünyasını düşünerek Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü’nü ve bir medeniyetin inşası için Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni açtık.

Ancak bir kurumun başarısında iç paydaşlar kadar dış paydaşların da desteği oldukça önemlidir. Nitelikli bir üniversiteyi şehrimize kazandırmamız için Samsun Valiliğinin, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Canik ve Ondokuz Mayıs ilçe Belediyelerinin ve Kaymakamlıklarının, ulaşım hizmetini ifa edecek özel ve kamu kuruluşlarının, Ar-Ge, insan kaynakları ve akademik tecrübe ve birikimimizi esirgemek istemediğimiz sanayici ve işadamlarımızın verecekleri destekler bizim için çok kıymetli olacaktır. Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İle yaptığımız ve yapacağımız protokoller bağlamında Ballıca Kampüsündeki bütün taşınırların üniversitemize devri konusunda mutabakata varılmıştır. Bu anlamda bugüne kadar desteklerini esirgemeyen tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut AYDIN, basının mensuplarının yoğun gündemlerine rağmen zaman ayırarak gösterdikleri ilgi için tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

İlk adım şehri olan Samsunumuzun ikinci devlet üniversitesi, 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ek 185. maddesi ile kurulmuştur. Samsun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN 6 Eylül tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurucu rektör olarak atandıktan sonra idari ve akademik yapılanmayı kurmak için yoğun bir mesai harcamıştır.

Kanunla kurulan Fakülte ve Enstitüler;

> Mühendislik Fakültesi

> İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

> Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

> Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin çatısı altındayken bağlantısı değiştirilerek Samsun Üniversitesine bağlanan Fakülte, Yüksek Okul ve Meslek Yüksekokulu;

> Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

> Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

> Sivil Havacılık Yüksekokulu

> Kavak Meslek Yüksekokulu

Samsun Üniversitesi yönetimi, kanunla kurulan fakülteleri aktif hale getirmek için belirlenen hedefler doğrultusunda şu bölüm/programların açılmasını sağlamıştır:

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

> Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

> Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

> Sağlık Yönetimi

> Siyaset Bilimi

> İletişim Tasarımı ve Yönetimi

> Psikoloji

> Tarih

> Coğrafya

> Türk Dili ve Edebiyatı

Mühendislik Fakültesi

> Biyomedikal Mühendisliği

> Makina Mühendisliği

> Elektrik-Elektronik Mühendisliği

> Yazılım Mühendisliği

> Temel Bilimler Bölümü

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

> Mimarlık Bölümü

> İç Mimarlık Bölümü

> Endüstri Ürünleri Tasarımı

 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi Avrupa'nın enerji merkezi haline getirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi Avrupa'nın enerji merkezi haline...
CHP'nin itirazına ret: İcra heyeti parti binasına gitti
CHP'nin itirazına ret: İcra heyeti parti binasına gitti
TFF pankartla sahaya çıkma uygulamasını kaldırdı
TFF pankartla sahaya çıkma uygulamasını kaldırdı
CHP,'den YSK'ya “mutlak butlan” itirazı
CHP,'den YSK'ya “mutlak butlan” itirazı
Bayramda 334 bin personel görev başında: Tuzak radar yok
Bayramda 334 bin personel görev başında: Tuzak radar yok
BALCI, ASKERİMİZE, POLİSİMİZE KURŞUN SIKANLARLA BİR OLAMAYIZ
BALCI, ASKERİMİZE, POLİSİMİZE KURŞUN SIKANLARLA BİR OLAMAYIZ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.