Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Roketsan Mühendisinin Babası: Oğlum İntihar Etmedi İnfaz Edildi
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Ocak 2025 - 12:18

Roketsan Mühendisinin Babası: Oğlum İntihar Etmedi İnfaz Edildi

Ankara’da Roketsan’da çalışan Yusuf Serdar Yücel’in şüpheli ölümü sonrası emekli polis olan baba Ahmet Yücel, oğlunun kendi hayatına kıymadığını savunarak “Evladımdan sır istemişler, vermemiş. Oğlum infaz edildi” dedi.

GÜNDEM
09 Ocak 2025 - 12:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Roketsan Mühendisinin Babası: Oğlum İntihar Etmedi İnfaz Edildi
Ankara’da Roketsan’da çalışan Yusuf Serdar Yücel’in şüpheli ölümü sonrası emekli  polis olan baba Ahmet Yücel, oğlunun intihar etmediğini savunarak “Evladımdan sır istemişler, vermemiş. Oğlum infaz edildi” dedi. CHP Konuyu Meclise taşıdı. CHP  Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, verdiği soru önergesinde “Yusuf Serdar Yücel’in sürdürdüğü iş ve projeler nelerdir? Kendisinin telefon, mail ve iletişim kayıtları incelenmiş midir? Bu kayıtlarda herhangi bir baskı, mobbing, tehdit veya benzeri bir duruma rastlanmış mıdır?” diye sordu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Yalım Halıcı, Roketsan yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in 6 Ocak  2025 tarihinde Ankara’daki evinde ölü olarak bulunduğunu belirterek “Olayın intihar olduğu iddia edilmektedir ancak Yücel’in evinde herhangi bir intihar notuna rastlanmamıştır” dedi.

“MUTLUYDU İNTİHAR ŞÜPHESİ YARATACAK BİR DAVRANIŞI YOKTU”

Halıcı, önergesinde Yusuf Serdar Yücel'in ölüm nedeninin ‘sodyum nitrat içerek intihar’ şeklinde açıklandığını hatırlatarak “Başta babası olmak üzere Yücel’in ailesi Serdar Yücel’in mutlu olduğunu ve intihar şüphesi yaratacak hiçbir davranışını gözlemediklerini söylemiştir. Kamuoyunda yer alan bazı iddialara göre bahsi geçen olayda biyolojik ya da kimyasal yöntemlerle, intihar süsü verilmesini sağlanarak cinayet işlendiğidir. Yazılım mühendisleri kritik sistemleri yönetmekte; balistik füze algoritmaları, rehberlik yazılımları, siber güvenlik protokolleri gibi hayati proje ve işlerde çalışmaktadır. Bu nedenle bu intihar olayı içerisinde birçok soru ve şüphe barındırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

1 - Yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in tam ölüm tarihi ve saati nedir? Otopsisi yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman ve ne şekillerde yapılmıştır? Otopsi raporu açıklanmış mıdır? Konuyla ilgili kurum içi ve dışı sürdürülen soruşturmalar ne aşamadadır?

2 – Yusuf Serdar Yücel’in emekli polis olan babası Ahmet Yücel’in, oğlunun intihar etmediğine, kendisinden bazı sırlar isteyen birileri tarafından öldürüldüğüne yönelik iddiaları araştırılmış mıdır? Bu açıklamalarla ilgili uzman ekipler oluşturulup konunun üzerine gidilecek midir?

3 - Yusuf Serdar Yücel bugüne kadar hangi projelerde çalışmıştır? Sürdürdüğü iş ve projeler nelerdir? Kendisinin telefon, mail ve iletişim kayıtları incelenmiş midir? Bu kayıtlarda herhangi bir baskı, mobbing, tehdit veya benzeri bir duruma rastlanmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

4 – Roketsan mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in bina ve ev çevresindeki kameralar incelenmiş midir? Varsa bu incelemelerin sonuçları nelerdir? Herhangi şüpheli bir duruma rastlanmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

5 - Yusuf Serdar Yücel’in kendisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sodyum nitrata nasıl erişmiştir? Böyle bir sipariş verdiğine dair bir kayda rastlanmış mıdır? Varsa bu sipariş ne zaman yapılmıştır?

6 – Roketsan mühendisleri ve devletin güvenliğini ilgilendiren iş ve projelerde çalışan uzmanlar nasıl ve ne şekillerde korunmaktadır? Onlara verilen psikolojik ve güvenlik destekleri nelerdir?

# Roketsan# Yusuf Serdar Yücel# şüpheli ölüm# Roketsan Yusuf Serdar Yücel
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor...
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye en büyük eserimiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye en büyük eserimiz olacak
Süper Lig'de yabancı VAR dönemi
Süper Lig'de yabancı VAR dönemi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.