Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Avrupa Boks Şampiyonasından 4 Altın, 1 Gümüş, 5 Bronz Madalya İle Döndük
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. S-400 BİR SALDIRI DEĞİL SAVUNMA SİSTEMİDİR AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Temmuz 2019 - 23:46

S-400 BİR SALDIRI DEĞİL SAVUNMA SİSTEMİDİR AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sor

GÜNDEM
04 Temmuz 2019 - 23:46
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
S-400 BİR SALDIRI DEĞİL SAVUNMA SİSTEMİDİR AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kalın bir basın mensubunun "S-400 hava savunma sistemleri tam olarak ne zaman Türkiye’ye gelecek, bir tarih verebiliyor musunuz? Sistem nereye konuşlandırılacak, Ankara iddiaları doğru mudur? Ve aktif bir şekilde çalışacak mı sistem?" sorusuna verdiği cevapta, " S-400'ler bir saldırı değil savunma sistemidir. Egemen bir ülke olarak aktif bir şekilde kulanacağız" dedi.

“S-400’LER AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANILACAK”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıklamasının devamında  “S-400 konusu bildiğiniz gibi ülkemizin hava savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla ortaya çıkmış bir süreçtir, bir projedir ve artık nihai aşamalarına doğru hızla ilerliyoruz. Bu konuda daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler, biliyorsunuz Patriot Savunma Sistemi’nin alınması için uzun mesailer harcandı, uzun çabalar sarf edildi, fakat maalesef bizim beklentilerimiz karşılayacak bir teklif sunulmadığı için de S-400 alternatifi gündeme geldi ve bu hayata geçirildi.

Şimdi S-400’ler yakın bir zamanda, size tam nokta gününü vermeyeceğim, ama çok yakın bir tarihte teslimatı başlayacak ve aktif bir şekilde kullanılacak. Yani bazı görüşler ortaya atılıyor, bazı teoriler ya da senaryolar ortaya atılıyor, işte getirilecek ama kullanılmayacak, işte kutusunda duracak, aktif hâle getirilmeyecek. Biliyorsunuz bu ülkemizin hava savunma güvenliği ihtiyaçları çerçevesinde hayata geçirilen bir projedir ve bunu egemen bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti kararını vermiştir ve bunu da aktif olarak kullanılacak.

“S-400’LER TÜRKİYE’NİN İHTİYAÇLARI ÇERÇEVESİNDE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR TERCİHTİR”

Fakat bu bizim mevcut özellikle NATO sistemi içerisinde yer alan güvenlik sistemimize bir tehdit ya da tehlike oluşturacak bir savunma sistemi değildir. Adı üstünde her şeyden önce bir savunma sistemidir, bir başka ülkeye karşı bir taarruz sistemi değildir, bir başka ülkeye tehdit oluşturması zaten söz konusu değildir, tam tersine ülkemizin savunma ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen bir sistemdir. Dolayısıyla bir başka ne NATO sistemine, ne diyelim ki F-35’lere geldikten sonra ya da mevcut hava sistemimize tehdit oluşturacak bir yönü, boyutu kesinlikle bulunmamaktadır.

S-400’lerin nereye konuşlandırılacağı konusunda da çalışmaları Milli Savunma Bakanlığımız ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığımız ve kuvvet komutanlıklarımızla birlikte zaten yürütüyorlar. Bu bir süreçtir bildiğiniz gibi, bunun birçok teknik boyutu var, eğitim boyutu var, konuşlanma boyutu var, aktif hale getirilmesi boyutu var, işletilmesi boyutu var, bu komplike bir sistem bildiğiniz gibi. Bununla ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar, nihayete erdiği zaman bunu da kamuoyuyla paylaşırız.

Ama dediğim gibi S-400’ler Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde ortaya çıkmış bir tercihtir ve bu yönde de Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu irade çerçevesinde de çok yakın bir zamanda, günler içerisinde diyebilirim bu sistem gelecek, Türkiye’de konuşlandırılacak ve kullanılacaktır.” dedi.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Avrupa Boks Şampiyonasından 4 Altın, 1 Gümüş, 5 Bronz Madalya İle Döndük
Avrupa Boks Şampiyonasından 4 Altın, 1 Gümüş, 5 Bronz Madalya İle...
Fransa'ya şansımız tutmuyor 1-0 yenildik
Fransa'ya şansımız tutmuyor 1-0 yenildik
101 milyon kişinin verilerini çalan “Dragon Hackerz” paneline operasyon
101 milyon kişinin verilerini çalan “Dragon Hackerz” paneline operasyon
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında ikinci dalga operasyon: 33 gözaltı
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında ikinci dalga operasyon: 33 gözaltı
 FETÖ/PDY casusluk operasyonu: Gözaltılar var
FETÖ/PDY casusluk operasyonu: Gözaltılar var
EMNİYETTE 21.733 POLİSİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİ YAPILDI
EMNİYETTE 21.733 POLİSİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME İŞLEMİ YAPILDI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.