Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
Merkez Bankası faizi sabit tuttu
Yeşilay çocuklarda dijital bağımlılığın belirtilerini tek tek sıraladı
Motorine indirim geliyor: Bu gece pompaya yansıyacak
Kahramanmaraş’ta okula saldıran öğrencinin annesi tutuklandı
Engellilerin ÖTV'siz araç alma koşulları değiştirildi
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel dahil 19 kişi tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Sağlık Bakanlığı'ndan kavurucu sıcak uyarısı
SAĞLIK
Yayınlanma: 29 Temmuz 2025 - 12:07

Sağlık Bakanlığı'ndan kavurucu sıcak uyarısı

Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların özellikle gebeler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Vatandaşlara güneşten korunma ve sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

SAĞLIK
29 Temmuz 2025 - 12:07
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlık Bakanlığı'ndan kavurucu sıcak uyarısı
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sıcak hava uyarılarını hatırlatarak, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların sağlık açısından risk oluşturduğunu söyledi. Demirkol, özellikle gebeler, bebekler, kronik rahatsızlığı bulunan yaşlı bireyler ile bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin bu süreçte daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların güneşin etkisinin en yoğun olduğu öğle saatlerinde mümkünse dışarı çıkmamaları gerektiğini belirten Demirkol, çıkmak zorunda kalanlara ise geniş kenarlı şapka takmaları, güneş gözlüğü kullanmaları, açık renkli kıyafetler giymeleri ve güneş kremi kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Günlük en az 2,5-3 litre su tüketilmeli

Sıcak havalarda vücudun daha fazla sıvı kaybettiğine dikkat çeken Demirkol, su tüketiminin önemine işaret ederek, “Bu dönemlerde asitli, yağlı ve kızartma türü yiyecekleri fazla tüketmeden, bol su içilmesini öneriyoruz. Günlük en az 2,5-3 litre su tüketilmeli. Normalden daha fazla su içilmesi bu dönem için hayati önem taşıyor.” dedi.

Demirkol, sıcaklıkların artmasıyla birlikte gıda kaynaklı sağlık sorunlarının da görülebildiğini belirtti. Açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Demirkol, "Güvenilir olmayan yerlerden yemek yenilmemeli. Toplu tüketilen gıdalarda daha dikkatli olunmalı. Evde hazırlanan ve saklama koşulları bilinen yiyecekler tercih edilmeli. Özellikle çiğ ve dış ortamda kolayca bozulabilecek besinlerden bu süreçte uzak durulmalı." şeklinde konuştu.

İshal, kusma, bulantı ve ateş gibi belirtiler görüldüğünde vatandaşların vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna, özellikle aile sağlığı merkezlerine başvurmaları gerektiğini vurgulayan Demirkol, sıcak havalardan en çok etkilenen gruplar arasında gebeler, yaşlılar, yenidoğanlar ve kronik hastalığı olan bireylerin bulunduğunu ifade etti. Tansiyon, diyabet gibi hastalıkları olanlar ile bağışıklık sistemi baskılanmış ya da onkolojik tedavi gören bireylerin de yüksek risk altında olduğuna dikkat çekti.

# sıcak hava dalgası# sıcak hava
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
Hain FETÖ'cünün yaktığı Bursa'da yangın 4. gününde devam ediyor
Hain FETÖ'cünün yaktığı Bursa'da yangın 4. gününde devam ediyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.