Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Süper Lig’de Şampiyonluk Derbisi
Trump’ın programına silahlı saldırı
"Avukatların yerini yapay zeka alacak" iddialarına cevap geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Sakarya Geyve'de orman yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Temmuz 2025 - 10:49

Sakarya Geyve'de orman yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor

Sakarya’nın Geyve ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle Hacılar ve Taşoluk mahalleleri boşaltıldı. Alevlerle gece boyu süren mücadele sabah saatlerinde hava araçlarının yeniden devreye girmesiyle devam etti. Uşak ve Bilecik’teki yangınlar ise kontrol altına alındı.

GÜNDEM
21 Temmuz 2025 - 10:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya Geyve'de orman yangına müdahale havadan ve karadan devam ediyor
Sakarya’nın Geyve ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor. Hacılar ve Taşoluk mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale gece boyunca sürerken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterler yeniden devreye girdi.

Yangın, Geyve’ye bağlı Bozören ve Kozan mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı.

İki mahalle boşaltıldı

Yangının hızla yayılması üzerine Hacılar ve Taşoluk mahalleleri tahliye edildi. Bölge halkı, güvenli alanlara yönlendirilirken, bazı vatandaşların traktör ve tankerleriyle söndürme çalışmalarına destek verdiği görüldü. Taşoluk Mahallesi'nde çok sayıda evin zarar gördüğü bildirildi.

Havadan ve karadan müdahale

Yangına ilk etapta 5 uçak ve 8 helikopter ile havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte hava araçları devreden çıkarken, gece boyunca arazözler, itfaiye ekipleri ve kamu kurumlarının destek araçları karadan müdahalesini sürdürdü.

Vali Doğan: "Yangın Bayat köyüne doğru ilerliyor"

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, saat 17.00 sıralarında çıkan yangına hızlı müdahale edildiğini belirtti. Doğan, “Hacılar ve Taşoluk mahallelerini tedbiren tahliye ettik. Alevler şu anda Bayat köyü yönüne ilerliyor. Orada da gerekli tertibat alındı,” dedi.

Vali Doğan, yangının çıkış nedenine ilişkin soru üzerine, “Yangının Hacılar köyü kırsalından başladığını tespit ettik. Soruşturma sürüyor,” açıklamasında bulundu.

# orman yangını sakarya# orman yangını# orman yangını gevye
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Süper Lig’de Şampiyonluk Derbisi
Süper Lig’de Şampiyonluk Derbisi
Trump’ın programına silahlı saldırı
Trump’ın programına silahlı saldırı
"Avukatların yerini yapay zeka alacak" iddialarına cevap geldi
Okullara X-Ray, turnike ve panik butonu
Okullara X-Ray, turnike ve panik butonu
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme
İstanbul bu hafta barış görüşmelerine ev sahipliği yapacak
İstanbul bu hafta barış görüşmelerine ev sahipliği yapacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.