Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
CHP için kurultay vakti: Temyiz başvurusundan feragat edildi
Salıpazarı, Çarşamba ve Terme içme suyu arıtma tesisi inşaatına başlandı
Haftanın ilk gününde altın ve döviz fiyatları
Yeni eğitim öğretim yılı başladı: Bakan Tekin’den öğretmenlere mesaj var
Ülke genelinde sokak çetelerine operasyon başlatıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Salıpazarı, Çarşamba ve Terme içme suyu arıtma tesisi inşaatına başlandı
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Eylül 2026 - 15:23

Salıpazarı, Çarşamba ve Terme içme suyu arıtma tesisi inşaatına başlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Salıpazarı Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşaatına başlandı. 1,1 milyar TL’lik yatırım bedeline sahip tesis, günlük 100 bin metreküp içme suyu arıtma kapasitesiyle Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerinin içme suyu karşılanacak.

GÜNDEM
14 Eylül 2026 - 15:23
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Salıpazarı, Çarşamba ve Terme içme suyu arıtma tesisi inşaatına başlandı
Samsun’un içme suyu altyapısında önemli bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Salıpazarı ilçesi Alanyaykın Mahallesi’nde inşa edilecek Salıpazarı Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapım süreci başladı. Yatırım bedeli 1,1 milyar TL olan proje kapsamında, Salıpazarı Barajı’ndan temin edilecek ham su modern arıtma sistemlerinden geçirilecek. Tesis, tamamlandığında Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerine kesintisiz, sağlıklı ve sürdürülebilir içme suyu sağlanmasına katkı sunacak.

Günde 100 bin metreküp su arıtılacak

Salıpazarı Barajı’ndan terfi merkezi aracılığıyla temin edilecek ham su, tesiste fiziksel ve kimyasal arıtma kademelerinden geçirilecek. Günlük 100 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesis, su kayıplarını önlemeye yönelik geri kazanım mekanizmaları ve çevreye duyarlı çamur yönetim süreçleriyle bölgenin uzun vadeli su güvenliğine katkı sağlayacak. Proje kapsamında arıtma ünitelerinin yanı sıra temiz su deposu, filtre geri yıkama ve su kazanım tankları, çamur yoğunlaştırma ve susuzlaştırma üniteleri, kimya ve klor binaları, trafo-jeneratör merkezi ile idari ve yardımcı yapılar da yer alacak.

8,3 kilometrelik yeni hat inşa edilecek

Dev yatırım, arıtma tesisinin yanı sıra yeni iletim ve dağıtım hatlarını da kapsıyor. Proje kapsamında toplam 8 bin 300 metre uzunluğunda boru hattı döşenecek. Terfi merkezinden arıtma tesisine ham suyun ulaştırılması amacıyla 3 bin 950 metre uzunluğunda çelik isale hattı inşa edilecek. Arıtılan temiz suyun mevcut ve proje kapsamında planlanan su depolarına ulaştırılması için ise 4 bin 350 metre uzunluğunda düktil boru hattı döşenecek.

Başkan Doğan: “İçme suyu altyapısını daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuyoruz”

Yatırımın Samsun’un içme suyu altyapısının güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuzun geleceğine yönelik yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Suyun hayat olduğunu biliyor, hemşehrilerimize sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için altyapımızı geleceğin ihtiyaçlarını da gözeterek güçlendiriyoruz. Salıpazarı Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi, Salıpazarı, Çarşamba ve Terme ilçelerimizin içme suyu geleceği açısından çok önemli bir yatırım. SASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilecek bu tesisle birlikte bölgenin içme suyu altyapısını daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

1,1 milyar liralık yatırımla yalnızca bugünün değil, yarının ihtiyaçlarının da karşılanacağını ifade eden Başkan Doğan, “Günlük 100 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak tesisimiz ve 8,3 kilometrelik yeni iletim ve dağıtım hatlarımızla şehrimizin su güvenliğini daha da güçlendireceğiz. Samsun’umuz için çalışmaya, şehrimizin her noktasında ihtiyaç duyulan yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu önemli yatırımın ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

# Samsun Büyükşehir Belediyesi# SASKİ# İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
CHP için kurultay vakti: Temyiz başvurusundan feragat edildi
CHP için kurultay vakti: Temyiz başvurusundan feragat edildi
Haftanın ilk gününde altın ve döviz fiyatları
Haftanın ilk gününde altın ve döviz fiyatları
Yeni eğitim öğretim yılı başladı: Bakan Tekin’den öğretmenlere mesaj var
Yeni eğitim öğretim yılı başladı: Bakan Tekin’den öğretmenlere...
Ülke genelinde sokak çetelerine operasyon başlatıldı
Ülke genelinde sokak çetelerine operasyon başlatıldı
Erdoğan, vatandaşımızın insanca muamele göreceği bir sağlık sistemi tesis ediyoruz
Erdoğan, vatandaşımızın insanca muamele göreceği bir sağlık sistemi...
Haftanın ilk gününde altın ve döviz fiyatları
Haftanın ilk gününde altın ve döviz fiyatları

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.