Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Bakan Gürlek: Borsada vatandaşın hakkını sömürenlere hesap sorulacak
Ünlü isimlere "uyuşturucu" operasyonu: 18 gözaltı
Samsun dahil 39 ilin emniyet müdürü değişti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Salıpazarı'nda fındık üreticilerine budama ve ilaçlama eğitimi
GÜNDEM
Yayınlanma: 31 Mart 2022 - 20:27

Salıpazarı'nda fındık üreticilerine budama ve ilaçlama eğitimi

Samsun’un Salıpazarı İlçesinde fındık üreticilerine "Fındık Budama, Gübreleme ve İlaçlama Eğitimi" verildi.

GÜNDEM
31 Mart 2022 - 20:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Salıpazarı'nda fındık üreticilerine budama ve ilaçlama eğitimi
Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği ve Ziraat Odası işbirliği ve ile düzenlenen "Fındık Budama, Gübreleme ve İlaçlama Eğitimi" Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Çil'in verdiği eğitimde;  

Fındıkta budama; Düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmak, ağacı uzun süre verim çağında tutmak, kuvvetten düşmeye başlamış dalları ya da ocakları yeniden kuvvetlendirerek bir süre daha yüksek kaliteli meyve vermesini sağlamak amacıyla uygulanır. Bu kısaca şekil verim (ürün) ve gençleştirme budaması şeklinde ifade edilir.  

Fındık ocaklar arası mesafe en az 4 metre en fazla 6 metre olmalıdır. Ocaklardaki dal sayıları 5 ile 8 adet arasında olmalıdır. 

Fındıkta budama zamanı esas olarak iki zamanda yapılır. Sonbahar-Kış budaması( Ekim ayı ile Kasım ayları arası yapılır.)   İlkbahar – Yaz budaması (Mart ayında başlar yaklaşık 3 ay devam eder)   

Fındıkta genel olarak 4 tip budama vardır.   1-Dikim budaması 2-Şekil Budaması 3 –Verim( ürün ) Budaması 4- Gençleştirme Budaması 

Fındık'ta budamada dikkat edilecek hususlar; Kalın dalların kesiminde budama testeresi kullanılmalı, kesim toprak seviyesine yakın yapılmalı. Dallar üzerinde yapılacak kesimler tırnak bırakılmayacak ve yarıklar oluşturmayacak şekilde yapılmalı. Ocak içlerine doğru gelişme gösteren -kesimlerinde kullanılan budama aletleri dezenfekte edilmeden başka bir kesime geçilmemelidir. fındık budama artıklarının budama işlemi bittikten sonra bahçeden uzaklaştırılarak çıkarılmalıdır.

salıpazarı Yerel Eylem Grubu Proje Müdürü Ertuğrul Öztürk,YEG Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy  ve İlçe Tarım Müdürü Niyazi Özden eğitimin sonunda çiftçilere destek olmak amacıyla budama makası ve bilgilendirme materyalleri hediye edildi.

# salıpazarı# samsun# fındık budama# fındık ilaçlama
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Bakan Gürlek: Borsada vatandaşın hakkını sömürenlere hesap sorulacak
Bakan Gürlek: Borsada vatandaşın hakkını sömürenlere hesap sorulacak
Ünlü isimlere
Ünlü isimlere "uyuşturucu" operasyonu: 18 gözaltı
Samsun dahil 39 ilin emniyet müdürü değişti
Samsun dahil 39 ilin emniyet müdürü değişti
Samsunlu gençler TEKNOFEST finallerinde yarışıyor
Samsunlu gençler TEKNOFEST finallerinde yarışıyor
Seçim tarihi verildi, Erdoğan son kez aday olacak
Seçim tarihi verildi, Erdoğan son kez aday olacak
Samsun Derebahçe Stadı FIFA standartlarına göre yenilenecek
Samsun Derebahçe Stadı FIFA standartlarına göre yenilenecek

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.