Kitabın basımı aşamasında gitmediği yer, çalmadığı kapı kalmayan Cumhur Kocaoğlu, hiçbir yerel yönetimden yeterli desteği alamayınca kitabı kendi imkanları ile basmaya karar verdi ve hayalini gerçekleştirdi. Kitabının kütüphanelere girmesini isteyen Kocaoğlu, yazım aşamasında da çeşitli zorluklar yaşadı.
Samsun’un 17 ilçesini tek tek gezen, kısa ya da uzun süreli yayın hayatına girmiş radyoların sahiplerini bularak onlarla o radyonun açılış aşaması ve kapanma nedenleriyle ilgili de uzun uzun söyleşi yapan tiyatrocu radyocu Cumhur Kocaoğlu, iletişim lisesi ve iletişim fakültesi öğrencilerine güzel bir miras bıraktı. Ders notu olarak okutulabilecek kadar kapsamlı ve araştırmalı bir şekilde yazılan kitap için Kocaoğlu, imza gününe hazırlanıyor.
13 şubat akşamı AKM’de gerçekleştirilecek imza günü öncesi açıklamalarda bulunan Kocaoğlu; “Samsun şehrinin yanı sıra Türkiye’deki yerel radyolar ve yerellik sürecini de ele aldığımız kitapta yerel yönetimlerin desteğini görememek üzücü ancak Samsun’un yürekli insanları var onlarla birlikte kitabın tanıtımını yapacağız. Sonraki amacımız kitabın kütüphanelerdeki yerini alması olacak” dedi.Samsun’da 90’lardaki özel radyolarında konu alındığı kitabından bahsederken; “Sonuçta bu bir hikaye roman değil, bir tarih o yüzden buradaki önemli kısım sözlü tarihin dijitale aktarılması ve kayıt altına alınması oldu.” İfadelerini kullandı.