Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Samsun Silahlı Şiddet Olaylarında İkinci Sıraya Yükseldi
GÜNDEM
Yayınlanma: 19 Ocak 2021 - 17:55

Samsun Silahlı Şiddet Olaylarında İkinci Sıraya Yükseldi

Samsun Silahlı Şiddet Olaylarında İkinci Sıraya Yükseldi Türkiye koronavirüs tedbirleri kapsamında 2020 yılının 3 çeyreğini evlerinde geçirirken şiddet olaylarında beklenenin aksine bir azalma meydana

GÜNDEM
19 Ocak 2021 - 17:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Silahlı Şiddet Olaylarında İkinci Sıraya Yükseldi

Samsun Silahlı Şiddet Olaylarında İkinci Sıraya Yükseldi


Türkiye koronavirüs tedbirleri kapsamında 2020 yılının 3 çeyreğini evlerinde geçirirken şiddet olaylarında beklenenin aksine bir azalma meydana gelmezken samsun silahlı şiddet olaylarında ülke genelinde 2. sıraya yükseldi.

Sosyal hayatın kısıtlamalarla neredeyse sıfıra indiği pandemi sürecinde şiddet olayları azalmazken Samsun, 2020 silahlı şiddet olaylarında Türkiye genelinde Adana'yı geride bırakarak 2. sıraya yükseldi.

2020’de de şiddetin azalması şöyle dursun, 3 bin 623 olayın gerçekleştiği 2019’a göre geçen yıl 59 olayın daha fazla yaşandığını ortaya koyan çalışmayı açıklayan Umut Vakfı, 2020 yılı basına yansıyan şiddet olaylarıraporunu paylaştı. 2020 Silahlı Şiddet Raporu’nu kamuoyuyla paylaşırken “silaha karşı çıkmak şiddeti önler” diyerek bir kez daha yetkililere sesleniyoruz diyen Umut Vakfı "Bireysel silahlanmayı önleyin. Bireysel silahlanmayı önleyici yasal düzenlemeler yapın. Cezasızlığın önüne geçin. Şehir eşkiyalarının düğün, asker eğlencesi ve kutlamalarda silah kullanılmasını önleyin. Bu şehir eşkiyalarının eylemleri sonucu adam öldürüp, yaraladıktan hemen sonra salıverilmesinin, elini kolunu sallayarak dolaşmasının, mağdurların daha da mağdur olmasının önüne geçin. Adalet ve hukuku üstün kılın… Her bireyin evde, okulda, trafikte, kısacası tüm yaşam alanlarında ‘huzur ve güven’ için de yaşamasını sağlayın…” diyerek yetkililere seslendi.

Türkiye genelinde 2020 yılında 3 bin 682 silahlı şiddet olayı yaşanırken 2 bin 40 kişin öldüğü, 3 bin 688 kişinin ise yaralandığı belirtilen raporda, yaşanan şiddet olayların illere göre dağılımına da yer verildi.

Silahlı şiddet olaylarında başı çeken iller 441 olayla İstanbul olurken, sırasıyla en çok şiddet olayı yaşanan 10 il; Samsun 187, Adana 182, İzmir 173, Bursa 153, Konya 139, Antalya 137, Kocaeli 123, Ankara 119, Sakarya 106 oldu.



 
# samsun# şiddet# şiddet sıralaması# silahlı şiddet
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Samsunspor Anıtı Millet Bahçesinde Törenle Açılacak
Samsunspor Anıtı Millet Bahçesinde Törenle Açılacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.