Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
CHP'de Arınma Başladı: 6 İsmin Üzeri Çizildi
Nimet Özdemir, CHP'den istifa etti
BAŞKAN DOĞAN’A “GENÇ DOSTU KENT” ÖDÜLÜ
Tekelleşip halkı kazıklayan lastik üreticilerine 3,6 milyar lira ceza
Ladik'in "Barbi Kaymakamı" Tuğçe Orhan Burdur Vali Yardımcılığı'na atandı
TBMM'ye tatil yok çalışmaya devam
ABD - İran anlaşmasının maddeleri belli oldu
430 mülki idare amirinde görev değişikliği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Samsun Tabip Odası, 5 dakikada hekimlik hizmeti verilemez
GÜNDEM
Yayınlanma: 20 Ekim 2021 - 17:35

Samsun Tabip Odası, 5 dakikada hekimlik hizmeti verilemez

Samsun Tabip Odası, Dr. Funda Furtun başkanlığında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Kamuda görev yapan hekimleri bizzat çalışma koşullarında dinleyen Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu hem hekim sorunları hem de çözümleri konusunda sahada görüş alışverişinde bulundu.

GÜNDEM
20 Ekim 2021 - 17:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Tabip Odası, 5 dakikada hekimlik hizmeti verilemez
Samsun Tabip Odası Başkanı dr. funda furtun “aslında oda yönetimimiz uzun zamandır gerek hekim meclisi toplantıları gerekse birim temsilcileri aracılığıyla meslektaşlarımızın sorunlarından haberdar. Fakat bu defa bizzat gelerek kamuda çalışan meslektaşlarımızla beraber olmak istedik. Son zamanlarda kamuda hekimler 5 dakika aralarla randevu verilerek adeta baskıya maruz kalmakta. 5 dakikada asla sağlık hizmeti verilemez. Bu sebeple itirazlarımızı kamu hastaneleri yöneticilerine yazıyla bildirdik. Öte taraftan kamuda çalışan hekimlerin başta olmak üzere tüm hekimlerin özlük haklarında büyük kayıplar oluştu. Pandemi döneminde dahi birçok söz verilmesine rağmen canlarıyla mücadele veren hekimlerin özlük haklarında kayıplar devam etti ne yazık ki. Samsun’da da kamudan hekim istifaları her geçen gün artış göstermekte. TTB verilerine göre tüm Türkiye’de 18 ayda 8000 hekim kamu görevlerinden istifa etti. Çünkü pandemi ile iyice dayanılmaz hale gelen ağır çalışma koşulları ve özlük haklarında büyük kayıplar hekimleri bezdirdi.

Hekimlik mesleğinin doğası gereği birçok zorluğu zaten barındırdığını, buna kötü yönetilen sağlık idaresinin eklenmesiyle durumun daha ağırlaştığını ifade eden Dr. Funda Furtun, şöyle devam etti.

“ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meslektaşlarımızla yaptığımız bu sohbette de bıçağın artık kemiğe dayandığını gördük. Ne yazık ki geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalan meslektaşlarımızı gördük. Hekimler arasında derin ücret adaletsizliklerine sebep olan sistemden meslek odalarının şikayetlerinin ne derece haklı olduğunu gözlemledik.”

Dr. Funda Furtun bu konuda taleplerini sıraladı. “ Sağlık idaresinden hekimlerin talepleri oldukça nettir. Hekimler, emekliliklerine yansıyan hak ettikleri ücreti almak istiyorlar. Özlük haklarında iyileştirme istiyorlar. Siyasetçilerin hekim emeği üzerinden pirim yapmaya çalışan popülist politikalardan vazgeçmelerini, hekimlerin hekimlik yapmalarına engel olmamalarını istiyorlar. Türkiye’nin birçok yerinde bu ve benzeri talepler yüksek sesle ifade edilmekte ve sağlık idaresinden bu konuları konuşmak üzere randevu talep edilmektedir. Bu konudaki kararlılığımızın test edilmemesini umuyoruz.”

 

# samsun tabip odası# samsun tabip odası başkanı# dr. funda furtun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
CHP'de Arınma Başladı: 6 İsmin Üzeri Çizildi
CHP'de Arınma Başladı: 6 İsmin Üzeri Çizildi
Nimet Özdemir, CHP'den istifa etti
Nimet Özdemir, CHP'den istifa etti
BAŞKAN DOĞAN’A “GENÇ DOSTU KENT” ÖDÜLÜ
BAŞKAN DOĞAN’A “GENÇ DOSTU KENT” ÖDÜLÜ
Tekelleşip halkı kazıklayan lastik üreticilerine 3,6 milyar lira ceza
Tekelleşip halkı kazıklayan lastik üreticilerine 3,6 milyar lira ceza
Ladik'in
Ladik'in "Barbi Kaymakamı" Tuğçe Orhan Burdur Vali Yardımcılığı'na...
Samsun'da "Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu" sergisi
Samsun'da "Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu" sergisi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.