Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Bakan Tunç'tan Yargılanan Belediye Başkanları Hakkında Açıklama
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Samsun Teknopark Firmalarından 8 Milyon Dolarlık İhracat
EKONOMİ
Yayınlanma: 29 Mart 2023 - 17:12

Samsun Teknopark Firmalarından 8 Milyon Dolarlık İhracat

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki Samsun Teknopark’ın 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, ortaklarının katılımıyla Samsun Teknopark Toplantı Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında gerçekleştirildi.

EKONOMİ
29 Mart 2023 - 17:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Teknopark Firmalarından 8 Milyon Dolarlık İhracat
Kahramanmaraş merkezli büyük depremler ile Şanlıurfa’daki sel felaketinde hayatını kaybeden yurttaşlar adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Kurul üyeleri; Samsun Teknopark’ın 2023 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri, mevcut firma sayısı, bu firmaların sektörel dağılımları ile faaliyet alanları, personel sayısı ve finansal yapısını mercek altına alarak Teknopark’ın gelecek vizyonunu içeren planlamaları hakkında istişarede bulundu.

Rektör Ünal: “Samsun Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarımız 7 milyon TL AR-GE geliri ile 8 milyon dolar ihracat geliri elde etti”

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal Teknopark’ın bir serüveni olduğunu belirterek, “Samsun Teknopark, son 5 yıl içerisinde ciddi bir ivme yakaladı. Nitekim teknoparkların performanslarının değerlendirildiği araştırma geliştirme (AR-GE), kuluçka, teknoloji transferi gibi faaliyetler sonucu Samsun Teknopark 2022 yılında 41,87 puan alarak 5 yıldan daha küçük yaştaki 16 erken aşama teknopark arasında 6. sırada yer aldı ve ‘En Hızlı Gelişme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi kategorisinde ise 3.lük ödülü kazandı. 2022 yılında Samsun Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalarımız 7 milyon TL AR-GE geliri ile 8 milyon dolar ihracat geliri elde etti. Bu firmalarımız aynı zamanda toplam 137 personele istihdam sağladı. Şehrimize ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamanın gururunu hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.” dedi.

“Firma sayısı 82’den 106’a ulaştı”

İlginin her geçen gün arttığı Samsun Teknopark’ta sektörel çeşitliliğin de dikkat çektiğini belirten Rektör Ünal, bu süreçle ilgili “Yapılan seçim doğrultusunda yüksek enerji ve gayretle Teknopark’ı, başladığı yerden hayal ettiği noktaya ulaştırmak için gayret gösterileceğini umut ediyoruz. Üniversitemiz hem büyük bir ortak olarak hem de bulunduğu konum nedeniyle bir sorumluluk üstlendi. Teknopark’ta 106 mevcut firma var. Geçen sene bu sayı 82 idi. Bunların 57’si kuluçka, 46’sı AR-GE firması konumunda ve 36’sı da akademik firma olarak kuruldu. Firmaların sektörel dağılımına baktığımızda ise yüzde 56’sı bilişim, yüzde 13’ü medikal, yüzde 21’i makine-teçhizat ve yüzde 6’sı tarımdan oluşturuyor. Geri kalan diğer yüzde 6’lük kısım ise farklı alanlarda çalışıyor.” diye konuştu.

“SAMPA ile burada ek bir bina yapılması için bir protokol yapıldı ve kiralama için 100’ün üzerinde firma bekliyor”

2022 yılında Samsun Teknopark’taki ekonomik ve stratejik gelişmelerin 2023 yılında iyileşmeye kapı araladığına işaret eden Rektör Ünal, devamında şunları dile getirdi:

“Kurucu idarenin emeğine saygı duymak gerekiyor. Teknopark’ta bir önceki yıla bakıldığında yüzde 23 oranında bir iyileşme olduğu görülüyor. Öyle ki maddi gelişmeler rakamlara da yansıyor. SAMPA ile burada ek bir bina yapılması için bir protokol yapıldı ve kiralama için 100’ün üzerinde firma bekliyor. Teknopark bölgede yıldız ve gözde bir kuruluş oldu. Bundan sonraki süreçte katma değer katacak ve bu değeri yükseltecek bir politika ile sürece devam edilmesi kanaatindeyiz. Teknopark, sadece kendi iç dinamiklerini yönetmiyor, bölgeye de katkı sağlıyor. Yeni süreçte yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var.

Teknopark'ın kendi içerisinde nitelikli istihdamları yönetmesi gerekiyor. Teknopark; proje üreten, bölgedeki sanayicinin projelerine destek veren, firmalara danışmanlık yapan, bunların fuarlara katılmasına ve tanınmasına imkân sağlayan bir politika yürütüyor. Ümit ediyorum, 2023, 2022’den daha bereketli olacaktır. Rota belirlendi ve bir ivme yakalandı. Yönetim Kurulumuz ve emekleriyle değer katan herkese teşekkür ediyorum. Yeni dönemin; hepimiz için ‘değişimi ve yenilenmeyi’ hedefleyerek çalışacağımız, aynı zamanda da ‘girişimcilik ve inovasyon’ dolu bir süreç olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Rektör Ünal’ın konuşmasının ardından toplantıda 2023 yılı faaliyet raporu görüşülürken, akabinde yapılan seçimle de yeni Yönetim Kurulu belirlendi.

Toplantı, Yönetim Kurulu üyeleri ve ortakların; Teknopark’ın geleceğine ilişkin hedefleri ve planlamalarına yönelik öneri, talep, teklif ve temennilerini bildirmesiyle sona erdi.

Samsun Teknopark’ın Yönetim Kurulu, şu kurum ve firmalardan oluşuyor:

1. Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2. Anakent İmar İnşaat Ticaret Limitet Şirketi

3. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası

4. Samsun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı

5. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

6. Sampa Otomotiv A.Ş.

7. Akay Pharma İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş.

# teknopark samsun# teknopark samsun portal# teknopark samsun atakum# samsun teknopark ihracat# Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Bakan Tunç'tan Yargılanan Belediye Başkanları Hakkında Açıklama
Bakan Tunç'tan Yargılanan Belediye Başkanları Hakkında Açıklama
Muhittin Böcek rüşvet soruşturmasında tutuklandı
Muhittin Böcek rüşvet soruşturmasında tutuklandı
Murat Kurum Yangın Hasarını Açıkladı: Zararı Devlet Karşılayacak
Murat Kurum Yangın Hasarını Açıkladı: Zararı Devlet Karşılayacak
Özgür Özel'den Operasyon Tepkisi: Bu bir demokrasi ve otokrasi mücadelesidir
Özgür Özel'den Operasyon Tepkisi: Bu bir demokrasi ve otokrasi mücadelesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP yargıyı yıpratarak pisliklerini örtmeye çalışıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP yargıyı yıpratarak pisliklerini örtmeye...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik ile İftar Yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik ile İftar Yaptı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.