Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. SAMSUN TSO'DAN MALINI SATMAK İSTEYEN KOBİ'LERE İHRACAT DESTEĞİ
EKONOMİ
Yayınlanma: 17 Aralık 2019 - 16:52

SAMSUN TSO'DAN MALINI SATMAK İSTEYEN KOBİ'LERE İHRACAT DESTEĞİ

Samsun TSO tarafından ihracatın geliştirilmesine yönelik kalifiyeli eleman yetiştirmek için uygulanmakta olan, AB destekli, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendi

EKONOMİ
17 Aralık 2019 - 16:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SAMSUN TSO'DAN MALINI SATMAK İSTEYEN KOBİ'LERE İHRACAT DESTEĞİ
Samsun TSO tarafından ihracatın geliştirilmesine yönelik kalifiyeli eleman yetiştirmek için uygulanmakta olan, AB destekli, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik, “Gümrük Birliği Anlaşmasının KOBİ’lere Sunduğu Fırsat ve Zorluk Alanları, Deneyim Paylaşımı”” konulu farkındalık semineri düzenlendi.

İşletmelerde tercih edilen kalifiyeli dış ticaret elemanı yetiştirilmesine ve ihracatın geliştirilmesine yönelik, samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından uygulanmakta olan, AB hibe destekli, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, “Gümrük Birliği Anlaşmasının KOBİ’lere Sunduğu Fırsat ve Zorluk Alanları, Deneyim Paylaşımı” konulu farkındalık semineri düzenlendi. Eğitimin açılışında konuşan Samsun TSO Dış İlişkiler Müdürü Oğuz Sandıkçı, yürütülen proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

“Samsun iş çevresiyle çalışmaya hevesliyiz”

Ardından da, Samsun TSO’nun proje ortağı Çek Ticaret Odası’ndan Dış İlişkiler Müdürü Jiri Hansl ise, yaptığı konuşmada, “Siz değerli iş adamlarını desteklemek için Samsun TSO ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. Hepinizin de aşina olduğu AB pazarına girmek için bu tür seminerler düzenlemekteyiz. Bu konuda daha çok bilgiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çek Cumhuriyeti’nin en büyük iş örgütü olan Çek Ticaret Odası adına buradayım. 16 bin üyeye sahibiz. Üyelerimiz, gayri milli hasılanın yüzde 65’ini temsil ediyor. Birlikte çalıştığımız Samsun TSO’da önemli hizmetler sağlayan profesyonel bir oda. Samsun iş çevresiyle birlikte çalışmaya da çok hevesliyiz. Umuyorum ki, bu proje Çek firmalarını Samsun’a, Samsun firmalarını da Çek Cumhuriyeti’ne götürmeye katkı sağlayacak. Bu da bizim esas amacımız” diyerek sözlerini tamamladı.

Ergönül’den bilgi ve tecrübe paylaşımına önem verin mesajı

Daha sonra da Dış Ticaret Uzmanı Şefik Ergönül, “Gümrük Birliği Anlaşmasının KOBİ’lere Sunduğu Fırsat ve Zorluk Alanları” hakkında katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Gelişen dünyada bilginin önemine değinen Şefik Ergönül, “Bilgi bizde bir zamanlar kenara atılıyordu ve önem verilmiyordu. Daha sonra bilgi ve bilişim çağında olduğumuzu fark etmeye başladık. Daha sonra ihracatta çizgi yukarıya doğru çıkmaya başladı. Ülke olarak çok büyük bir pazarın yanıbaşındayız. Türkiye dünyanın 19’uncu büyük ekonomisi ama ihracatta 32’inci sırada. Çünkü biz malımızı satamıyoruz, pazarlayamıyoruz. Türkiye çok büyük bir gelişim gösterdi ama hala istediğimiz yerde değiliz. Ben bunu bilgiye yeteri kadar değer vermemeye bağlıyorum. Eğer verirsek çok farklı yerde oluruz. Günümüzde bilgi ve tecrübe paylaşımı çok önemli. Paylaşmalıyız, etkileşime girmeliyiz. Bu gibi çabaları artırmalıyız. Avrupa Birliği 510 milyon nüfusa sahip. Yanı başımızda hazine sandığı var. Avrupa Birliği pazarı dünyada ihracatta ve ithalatta ikinci sırada. Biz mutlaka katmadeğerli ithalat yapmalıyız. AB ile çalışıyoruz. Ama oradaki pazar daralması ve durulması bizi fena etkiliyor. O nedenle pazar çeşitlendirmesine gitmeliyiz. Onu da yapmaya başarılıyız. İhracatın kuyruğunu tutmamız için daha çok çalışmalıyız” dedi.
# ihracat# samsun# samsun ihracat
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
SAMSUN'DA KADINA ŞİDDETE KARŞI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
SAMSUN'DA KADINA ŞİDDETE KARŞI SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.