Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Samsun'da Afet Eğitim Seferberliği Başlatıldı
EĞİTİM
Yayınlanma: 04 Mart 2021 - 12:04

Samsun'da Afet Eğitim Seferberliği Başlatıldı

Samsun’da Afet Eğitim Seferberliği Başlatıldı 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Samsun’da Afet Eğitim Seferberliği başladı Samsun Valiliği koordinasyonunda Samsu

EĞİTİM
04 Mart 2021 - 12:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun’da Afet Eğitim Seferberliği Başlatıldı

Samsun’da afet eğitim Seferberliği Başlatıldı


2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Samsun’da Afet Eğitim Seferberliği başladı

Samsun Valiliği koordinasyonunda samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile resmi okul/kurum ve özel eğitim okullarının; öğrenci, öğretmen, velilerine, faaliyet planında belirtilen aylık program çerçevesinde Afet Farkındalık Eğitimi verilecek. Verilen eğitimle olası afetlere karşı, afet öncesi hazırlıklar ve afad Gönüllülük Sistemi hakkında bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol töreni Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı' nın başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı ile İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in katılımıyla gerçekleştirildi. İmzalanan protokolle, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı’nı fırsata çevirerek, afete hazır bir Türkiye yolculuğunda, Afete Hazır Bir Samsun için önemli bir adım atıldı.

Protokol kapsamında, resmi okul/kurum ve özel okulların; öğrenci, öğretmen velileri, servis şoförleri ve ailelerini içeren ve beraberinde çarpan etkisi yaratmayı hedefleyerek yaklaşık 500 bin kişiye pandemi koşulları dikkate alınarak çevrim içi ortamda, Afet Farkındalık Eğitimleri verilecektir. Eğitimler sonucunda yaklaşık 500 bin kişiye sertifika verilecektir.

Ayrıca protokol kapsamında hazırlanan faaliyet planında, afetlerle ilgili olarak bir farkındalık kültürünü oluşturmak için her yaş ve eğitim sınıfındaki öğrencilere, afetlerle ilgili olarak gerçek yaşamda karşı karşıya kalabilecekleri sorunları daha yaşamadan önce hazır hale getirmeyi hedefleyen, evde tehlike avı, çevrim içi çadırda yaşam, okulda tehlike avı, afete hazır okul yarışması gibi, küçük ama önemli ve de kalıcı dokunuşları içeren farklı etkinlikler hayata geçirilecektir.
# afad# afet eğitim# samsun# samsun valiliği# seferberlik
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Ümit Özdağ Akşener'i Bombaladı İstifa Etti
Ümit Özdağ Akşener'i Bombaladı İstifa Etti

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.