Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Samsun'da yasaklara uymayanlara ceza yağdı
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Haziran 2020 - 14:01

Samsun'da yasaklara uymayanlara ceza yağdı

Samsun'da yasaklara uymayanlara ceza yağdı Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kurallara uymayan vatandaşlara ceza yağdı

GÜNDEM
01 Haziran 2020 - 14:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun'da yasaklara uymayanlara ceza yağdı

Samsun'da yasaklara uymayanlara ceza yağdı


Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kurallara uymayan vatandaşlara ceza yağdı. samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar alınan tedbirler hakkında bilgilendirilirken kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem yapıldığı açıklandı.

Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığımızca, Çin Halk Cumhuriyeti/Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde birçok ülkede olduğu gibi Ülkemizde de yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen Koranavirüs (Covid-19) salgınının engellenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında bugüne kadar;

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda alınması gereken önlemler kapsamında; tüm trafik ve asayiş ekiplerimizin katılımı ile şehirlerarası yollara sınırları bulunan Alaçam, Ladik, Vezirköprü, Havza, Yakakent ve Terme İlçe Jandarma Komutanlıklarımızca 24 saat esasına göre, uygulanan yol emniyet ve kontrol devriyeleri sonlandırılarak seyahat sınırlaması kaldırılmıştır. Tüm İlçelerimizde aylık planlanan Yol Emniyet ve Kontrol Planları kapsamında uygulamalara devam edilmektedir.

Yapılan uygulamalar neticesinde toplam 91.016 araç içerisinde 141.486 şahıs bilgilendirilmiştir.

112 Acil ihbar hattına Komutanlığımız sorumluluk alanı ile ilgili sokağa çıkma yasağına aykırı davranışta bulunan şahıslara ait 681 ihbar, Koranavirüs hastası olduğu yönünde 18 ihbar, diğer Koranavirüs şikayetleri ile ilgili 120 ihbar olmak üzere toplam 819 ihbarda bulunulmuştur

Sokağa çıkma yasağına uymayıp eve dönmesi yönünde yapılan ikazlara rağmen evine dönmeyen 65 yaş üstü 53 şahsa, 20 yaş altı 189 şahsa, piknik ve mesire alanlarında alınması gereken tedbirlere uymayan 14 şahsa, toplu taşıma araçlarında alınması gereken tedbirlere uymayan 7 ticari araç sahibi şahsa, sosyal mesafe kurallarına uymayan 165 şahsa, seyahat izin belgesiz seyahat eden 16 şahsa, Valilik emirlerine uymayarak balık tutan 4 şahsa, kavga eden 11 şahsa, açıkta ambalajsız ekmek satan 1 şahsa, 65 yaş üstü bir şahsı çalıştıran 1 işletme sahibine, çeşitli kabahatlerden dolayı 27 şahsa,  umuma açık yerlerde alınması gereken kurallara uymayan 3 işletmeye, karantina tedbirlerine uymayan 5 şahsa Kabahatler kanunu 32. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmıştır.

Hafta sonları uygulanan genel sokağa çıkma yasakları kapsamında 957 şahsa Kabahatler kanunu 32. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmıştır. 3 şahsa TCK. 195 Maddesi uyarınca adli işlem uygulanmıştır.

Samsun İl Jandarma Komutanlığınca, 65 yaş üstü kıymetli büyüklerimize vefa işlemleri kapsamında günlük olarak görevlendirilen 98 ekip ve 330 personelimiz ile yardım talebinde bulunan toplam  5.922 vatandaşımızdan 4.162’sine yardım edilmiş, 1.760 vatandaşımız ise Vefa Destek Gurubuna yönlendirilerek yardım edilmesi sağlanmıştır.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde vatandaşlarımızın can güvenliğine yönelik alınan tedbirlere aralıksız olarak devam edilmektedir.
# salgın yasakları# samsun# samsun valiliği
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Samsunlulardan Başkan Demir'e Köyüne Dön Mesajı
Samsunlulardan Başkan Demir'e Köyüne Dön Mesajı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.