Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Eğitim Çalışanları Şiddete Karşı Yasal Güvence İstiyor
Oruç insanın bedenine ve ruhuna hizmet eder
Türkiye'nin Gururu 5. Nesil Milli Muharip Savaş Uçağı Piste Çıktı
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin eserleri sanatseverlerle buluştu
KÜLTÜR SANAT
31 Temmuz 2022 - 14:49

Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin eserleri sanatseverlerle buluştu

Sinop’un nüfus bakımından en küçük ilçelerinden birinde bulunan Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergi Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

KÜLTÜR SANAT
31 Temmuz 2022 - 14:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin eserleri sanatseverlerle buluştu
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile Sinop’un nüfus bakımından en küçük ilçelerinden biri olan Saraydüzü’nde eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten saraydüzü mehmet akif ersoy anadolu lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni kübra baykal ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergiye katıldı. Okulda kurulan “Düş Akademisi” isimli kulüpte öğrencilerin ve öğretmenlerinin çeşitli tekniklerle yaptığı 34 eserin yer aldığı sergi 2 Ağustos’a kadar atakum belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlere açık olacak.

“ÖZEL BİR SERGİ”

Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde açılan sergilerin özel olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ama bu sergi iki kez daha özel. Sinop’un küçük bir ilçesi olan Saraydüzü’nde bir öğretmenin öğrencileriyle hatta okulun hizmetlisinin de katkısıyla oluşturulan bir sergi. Orada da sergilenmiş, sanıyorum Saraydüzü bu gibi sergilerle yeni yeni karşılaşıyor. Saraydüzü’nün çocuklarının değerleri, dünyaya ve sanata bakış açıları Samsun’da, Atakum’da; Karadeniz’in sanata en duyarlı kentinde ve Türkiye’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in adını taşıyan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin sergi salonunda sergileniyor. Bu yönüyle de özel. Burası önemli bir alan. Türkiye için Hasan Ali Yücel adı önemli. Buradaki kullanım alanları sergi salonu, söyleşi salonu, meslek edindirme kurslarına ayırdığımız atölyeler önemli. Çocuklarımızın ürettiği sanat eserleri burada sergileniyor. Sevgili Samsunluların buraya gelerek bir iki saatlerini geçirmelerini, çocuklarımızın eserlerini izlemelerini değerlendirmelerini hem de yukarı çıkıp bir çayımızı içmelerini istiyorum” diye konuştu.

“SANAT MEKAN AYRIMI YAPMAZ”

Öğrencilerin eserlerini bir araya getirerek sergiyi oluşturan Görsel Sanatlar Öğretmeni Kübra Baykal ise, “Tamamen karma bir sergi. 33 resim bir de ağaçtan oyma gemi heykelimiz mevcut. Öğrencilerimden her zaman hayallerinden bahsetmelerini isterim. Daha sonra neleri sevdiklerini anlarım ve analizden sonra ona göre çalıştırırım. Tabii müfredattan bağımsız değil. İlk müfredat dersi verilir daha sonra hayallerini not alırım ve bu yönde çalışırım. Saraydüzü nüfus olarak küçük bir yer. Ama küçük diye de sanat anlamında büyük işler yapılmayacak diye bir şey yok. Sanat kesinlikle mekan ayrımı yapmaz. Bu sergide özel bir eser de var. Okulumuz hizmetlisi de sergiye katılmak istediğini söyledi. Ona kaybettiği babasını hatırlatan çok değerli bir eser yaptı. Atakum Belediyesi bize bu salonun kapılarını açtı. Böyle bir mekan oluşturulması herkes için çok büyük bir şey. Çünkü Samsun’da sanatla alakalı çok fazla alan yok. Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye de sergiye olan ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Sergimiz 2 Ağustos’a kadar açık kalacak bütün sanatseverlerin katılımını bekliyoruz” dedi.

# saraydüzü mehmet akif ersoy anadolu lisesi# kübra baykal# atakum belediyesi# samsun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Eğitim Çalışanları Şiddete Karşı Yasal Güvence İstiyor
Eğitim Çalışanları Şiddete Karşı Yasal Güvence İstiyor
Oruç insanın bedenine ve ruhuna hizmet eder
Oruç insanın bedenine ve ruhuna hizmet eder
Türkiye'nin Gururu 5. Nesil Milli Muharip Savaş Uçağı Piste Çıktı
Türkiye'nin Gururu 5. Nesil Milli Muharip Savaş Uçağı Piste Çıktı
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltildi
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltildi
Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti ve CHP'yi Yerden Yere Vurdu
Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti ve CHP'yi Yerden Yere Vurdu
FINDIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ FINDIK 54 LİRA
FINDIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ FINDIK 54 LİRA

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.