Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
İsrail Uluslararası Sularda Yine Sumud Filosuna Saldırdı
Petrol fiyatlarında yükseliş devam ediyor
Süper Lig: Küme düşme mücadelesi kıran kırana geçti
Yeni haftada sağanak alarmı: Samsun için sarı kodlu uyarı
Akın Gürlek: Suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız
İBB'ye ihale operasyonu 6 ile sıçradı: 57 gözaltı
FETÖ operasyonu: 11 ilde 24 şüpheli gözaltına alındı
Rasim Ozan Kütahyalı tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TAŞÇI İLE AKCAGÖZ ARASINDA KARŞILIKLI SUÇLAMALAR DEVAM EDİYOR
GÜNDEM
Yayınlanma: 07 Nisan 2018 - 19:34

TAŞÇI İLE AKCAGÖZ ARASINDA KARŞILIKLI SUÇLAMALAR DEVAM EDİYOR

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı arasında karşılıklı söz düellosu gündemi meşgul etmeye devam ediyor

GÜNDEM
07 Nisan 2018 - 19:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TAŞÇI İLE AKCAGÖZ ARASINDA KARŞILIKLI SUÇLAMALAR DEVAM EDİYOR










CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı arasında karşılıklı söz düellosu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Karşılıklı söz düellosunda Akcagöz beldiyenin denetlenemediğini ifade ederken Atakum Belediyesinde CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfenk'in iddialarını basın önünde açıklamıştı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise Akcagöz'ün iddalarının gerçeği yansıtmadığını ve bir karalama kampanyası yürüttüğünü ifade ederek bir hukukçu olarak Akcagöz'ün iftira atmak yerine yargıya gitmesi gerektiğini açıklamıştı.


Karşılıklı açıklamalar devam ederken yeni iddialar ve suçlamalar geldi.


CHP İL BAŞKANI TUFAN AKCAGÖZ'ÜN İDDİALARI


Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Atakum Belediyesi hakkında yapmış olduğu ve bir takım hukuk dışı olayları Samsun kamuoyu ile paylaştığı basın açıklamasının ardından, CHP Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tüfek’in kızı olan Fatma Arıcı’nın görevden uzaklaştırılması hakkında konuştu. Atakum Belediyesi ile ilgili yapmış oldukları açıklamanın ardından böyle bir uygulamanın gerçekleştiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Bu uygulama, Belediye Başkanı’nın nasıl bir intikam saikiyle hareket ettiğinin açık bir göstergesidir. Savaşta bile yapılmaz. Atakum Belediyesi ile ilgili iddialarımıza cevap verecekleri yere, konuyla hiç alakası olmayan, siyasetle ilgisi bulunmayan, Belediye Meclis üyemizin kızı olmanın ötesinde bizimle hiç bir bağlantısı olmayan masum biri üzerinden bizden intikam alınmaya çalışılması, hiç bir insafa ve vicdana sığmaz. Biz basın açıklaması yaptıktan çok kısa bir süre sonra bu uygulama gerçekleşiyor. Ancak herkes bilsin ki, bu devran döner. Hukuk dışı hiç bir uygulama, kimsenin yanına kar kalmaz. Belediye Başkanı, kanunları uygulayacaksa, önce Belediye Kanunu’nu uygulasın. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bundan sonra, elimizden çekeceği var.” dedi.


 ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI İSHAK TAŞÇI'NIN AÇIKLAMALARI


Atakum Belediyesinin bir çalışanının, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı suçun ağırlığı sebebiyle görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yapan il başkanına çağrıda bulunan Başkan Taşçı, “Açıklama yarım kalmış. Suçlamanın ne olduğunu da açıkla ki, neyin avukatlığını yaptığını millet görsün” dedi.


 Bir siyasi partinin il başkanı tarafından yapılan ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan bir belediye çalışanının görevinden uzaklaştırılması konusunu içeren açıklamayı eksik bulduğunu söyleyen Başkan Taşçı, il başkanını konunun tamamını açıklamaya davet ederek, “Suç ve suçlama hakkında da bilgi versin, vatandaşlarımız konuyu tam öğrensin ve neyin avukatlığını yaptığını millet görsün” dedi.


Devam eden bir dava ile ilgili açıklama yapmanın suç teşkil ettiğini hatırlatan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi çalışanı bir kişinin, Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden soruşturması ve bu soruşturmadaki suçlamaların ciddiyeti nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı doğrudur. Bir siyasi partinin il başkanı bunu intikam duygusuyla yaptığımızı öne sürmüş ve gerçekle bağdaşmayan iddialarla açıklama yapmıştır. Devam eden bir dava hakkında konuşmayı etik bulmuyoruz. Hem yargılamayı etkilememek adına hemde anayasal sorumluluk gereği doğru olmadığından, bugüne kadar Ağır Ceza Mahkemesine devam eden bu davayla ilgili açıklama yapmadık. Ancak konuyu gündeme getiren ve asılsız iddiaları arkasına sığınarak bizi suçlayan o il başkanı, açıklamasını yarım bırakmasın. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Tüfek’in de kızı olan belediye çalışanının, hangi suçlama ile sanık sıfatında olduğunu açıklasın. Açıklasın ki hemşerilerimiz de hem belediye çalışanının hangi suçlamayla yargılandığını öğrensin hem de il başkanının hangi suçları savunduğunu, neyin avukatlığını yaptığını görsün” diye konuştu.


Siyasette, ‘çamur at izi kalsın’ mantığının 30 sene öncede kaldığını ifade eden Başkan Taşçı, bu tür boş iddialara bir daha yanıt vermeyeceğine de dikkat çekerek, “Atakum İlçesinde boşa geçirecek bir dakikamız bile yok. Meyve veren ağaç taşlanır misali, durmadan duraksamadan iftira ve iddia odaklı açıklamalar yapanları ciddiye almamız mümkün değil. Bizim için her eleştiri önemlidir. Biz eleştirilerden ders çıkartmayı biliriz. Ama sırf birileri gazetelere çıkmak istiyor, gündemde kalmak istiyor, kendisine milletvekilliği ya da belediye başkanlığı kazandırmak istiyor diye de her boş açıklamanın muhatabı olamayız. Siyasette başarı elde etmek isteyenler, çamur at izi kalsın mantığından uzak durmalı. Eğer illa ki bu milletin gönlünde yer edinmek istiyorsanız, bu kent için bir çivi çakın, bir proje hayata geçirin. Kenti için mücadele eden, birbirinden önemli projeleri hayata geçiren insanların üzerinden siyaset yapmayın. Bu taktik 30 sene öncesinde kaldı ve vatandaşlarımız nezdinde de kabul görmüyor” dedi.













  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
İsrail Uluslararası Sularda Yine Sumud Filosuna Saldırdı
İsrail Uluslararası Sularda Yine Sumud Filosuna Saldırdı
KANSERDE ERKEN TEŞHİS İÇİN HALKI DAVET ETTİLER
KANSERDE ERKEN TEŞHİS İÇİN HALKI DAVET ETTİLER

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.