Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
Merkez Bankası faizi sabit tuttu
Yeşilay çocuklarda dijital bağımlılığın belirtilerini tek tek sıraladı
Motorine indirim geliyor: Bu gece pompaya yansıyacak
Kahramanmaraş’ta okula saldıran öğrencinin annesi tutuklandı
Engellilerin ÖTV'siz araç alma koşulları değiştirildi
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel dahil 19 kişi tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. TATVAN TRENİ TURİZMİN YENİ GÖZDESİ OLDU
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 20 Haziran 2024 - 11:45

TATVAN TRENİ TURİZMİN YENİ GÖZDESİ OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Tatvan arasında işleyecek Turistik Tatvan Treni’nin Kurban Bayramı’ndan sonra yola çıkacağını bildirerek, trenin 140 yolcusuyla 24 Haziran’da Ankara’dan hareket edeceğini söyledi.

KÜLTÜR SANAT
20 Haziran 2024 - 11:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TATVAN TRENİ TURİZMİN YENİ GÖZDESİ OLDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nın ertesinde hizmete verilecek olan Turistik Tatvan Treni’nin Ankara’dan 24 Haziran saat 14.30’da 140 yolcusuyla, Tatvan’dan ise 26 Haziran saat 19.00’da hareket edeceğini duyurdu. Turistik Tatvan Treni’nin parkurunu 28 saatte tamamlayacağını aktaran Uraloğlu, “Uzunca bir dönem sadece seyahat ihtiyaçlarını karşılayan konvansiyonel trenlerimiz artık ülke turizmine de hizmet veriyor. Turistik Doğu Ekspresi ve Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden sonra Turistik Tatvan Treni’ni de 24 Haziran’da uğurlayacağız.” şeklinde konuştu.

Turistik tatvan treni ile Eşsiz Manzara ve Nostalji Buluşuyor

Bakan Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni’nin, nostalji ve konforu eşsiz bir manzarayla buluşturduğunu söyleyerek, “Trenimiz ev konforunda seyahat imkanına sahip yataklı vagonlardan oluşuyor. Yataklı vagonlarımızın bir odasında 2 kişi seyahat edebiliyor, her odada buzdolabı ve lavabo bulunuyor.  Ayrıca yolcularımız Anadolu manzarası eşliğinde yemekli vagonlarda sunulan lezzetleri tadabilecek.” dedi.

Elazığ ve Sivas’ta Turizm Molası

Turistik Tatvan Treni’nin Ankara-Tatvan seferinde 3 saat Elazığ’da turizm amaçlı duracağını söyleyerek, “Bu molada yolcular Elazığ’ın kültürel ve tarihi dokusunu keşfetme olanağına sahip olacak. Dönüş yolculuğuna Tatvan’dan çıkacak tren bu kez Sivas’ta 3 saat durarak yolculara Sivas’ta vakit geçirme imkanı tanıyacak.” diye konuştu.

Tren Geçtiği İllerin Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından işletilen başta Turistik Doğu Ekspresi olmak üzere Turistik Erzurum Kars Bölgesel Treni ve Turistik Diyarbakır Treniyle seyahat eden binlerce yolcunun güzel anılar biriktirdiğini belirterek, “Eşsiz coğrafyalarda süzülen turizm elçisi trenlerimiz turizme alternatif sunarak geçtiği illerin ekonomisine de katkı sağlıyor. Ünü ülke sınırlarını aşan ve dünyanın en güzel rotalarından birisinde hizmet veren Turistik Doğu Ekspresi bunun en güzel örneklerinden. turistik tatvan treni de tıpkı bu sezon seferlerini tamamlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi gibi rotası üzerindeki birçok şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına dokunarak güzergah boyunca tarihi ve kültürel değerlerle doğa harikası manzaraları görme imkanı sunacak.” ifadelerini kullandı.

# tatvan treni# tatvan treni nereye gidiyor# turistik tatvan treni# elazığ tatvan treni# Tatvan treni bilet
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
Bakan Güler, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
BAŞKAN DOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
Vali Orhan Tavlı'dan 23 Nisan Mesajı
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
NATO Genel Sekreteri: Türkiye’nin savunma sanayinden çok şey öğrenebiliriz
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
Narkotik operasyonu: Tonlarca uyuşturucu Bin 18 gözaltı
MHP Samsun Teşkilatı Bayramlaşma Programında Bir Araya Geldi
MHP Samsun Teşkilatı Bayramlaşma Programında Bir Araya Geldi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.