Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
MHP Samsun İl Başkanlığı'na Görkemli Açılış
Sağlık raporlarında yeni dönem
Tanju Özcan'ın Yatta Escortlarla Alemi Ortaya Çıktı
Bin 352 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
15 yaş altı sosyal medya düzenlemesi için 6 aylık takvim
Bayram öncesi bilet fırsatçılarına sıkı denetim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs Mesajı
Milli Mücadele 107 yıl önce Samsun’da başladı
BHA'ya "Yılın Alkışı Hakeden Haber Ajansı" ödülü
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. TSO PERSONELİNE KRİZ YÖNETİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ
EKONOMİ
Yayınlanma: 12 Aralık 2017 - 18:07

TSO PERSONELİNE KRİZ YÖNETİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası personeline, 2017 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında, “Kriz Yönetimi” eğitimi verildi

EKONOMİ
12 Aralık 2017 - 18:07
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TSO PERSONELİNE KRİZ YÖNETİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası personeline, 2017 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında, “Kriz Yönetimi” eğitimi verildi. Samsun il ilçe Oda-Borsa personellerinin de katıldığı yılın son hizmet içi eğitimde konuşan Eğitmen Cüneyt Örkmez, kriz yönetiminde değişimin ve iletişimin çok önemli olduğunu söyledi.

Samsun TSO personeline yönelik kurum içi eğitimlerine, “Kriz Yönetimi” başlıklı çalışmayla devam edildi. İçerik Danışmanlık’tan Cüneyt Örkmez tarafından verilen yılın son eğitim toplantısı, Serra Otel’de gerçekleştirildi. Samsun il ve ilçe Oda-Borsa personellerinin de katıldığı eğitim de Cüneyt Örkmez, katılımcılara, “Kriz Nedir?”, “Krizin Özellikleri”, “Krizin Faktörleri”, “Krizin Süreci ve Yönetimi” başlıklarında bilgi verdi.

Değişimi zamanında yapmayan krizle karşı karşıya kalır

Konuşmasında kriz durumunun kurum ile ilişkisi olan herkesi ilgilendirdiğini belirten Örkmez, “Sebep ve sonuçları tam olarak bilinmeyen, hızlı bir şekilde ortaya çıkan, zaman baskısı yaratan örgüt ve toplumun zor anlar geçirmesine sebep olan, stres, baskı ve travmaya yol açan, şirket performans ve imajını olumsuz etkileme tehlikesi olan durumlarda ortaya çıkan sonuçlara kriz diyoruz. Kriz durumlarında maalesef bir planınız yoksa kurum veya kuruluşların mekanizmaları yetersiz kalır. Zamanında kendini yenilemeyen, yenilenmeye ayak uyduramayan kurumlarda kriz riski ortaya fazladır. Değişim yorucu bir iştir ve bu da krizi tetiklemektedir. Onun için hedefimizi iyi koymalıyız. Değişimi zamanında yapmazsak kriz kaçınılmaz olur. Onun için işlerinizi acile asla düşürmeyin” dedi.

Uygun stratejiler belirlenmeli

Kurum ve kuruluşların olabilecek kriz faktörlerini göz ardı etmemeleri gerektiğine işaret eden Örkmez, “Kurum ve kuruluşlar bazı kararları alırken yarın yaşanabilecek krizleri de öngörmeleri lazım. Kriz faktörlerini asla kenara atmayın. Değişime direnmek ve değişimi yapmamak krize davetiye çıkartır. Hangi işi yaparsak yapalım sormamız gereken tek bir soru var. Çevremizde ne gibi değişiklikler, gelişmeler oluyor? Bunu her zaman kendimize sormalıyız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Tecrübe bilgiyle değişime ayak uydurulduğu zaman yaşanabilecek olası krizin çözülmesine önemli katkı sağlıyor. Onun için amaçlar, ideolojiler, stratejiler, iş süreçleri gözden geçirilmelidir. Uygun stratejiler seçilmeli, yeni bir değişim planı hazırlanmalı, yeni amaçlar oluşturulmalı ve değişim başlatılmalıdır. Ayrıca, krize karşı anlaşılabilir olmak çok önem taşıyor. En önemlisi ise, kriz yönetiminde iletişim en önemli aktörlerin başındadır” diye konuştu.

Eğitimler devam edecek

Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personelin hizmet içi eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Hizmet kalitemizi daha yukarılara taşımak adına bir plan doğrultusunda yıl boyunca çeşitli konularda eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Yılın son eğitimini de kriz yönetimi üzerine düzenledik. Kurum içi eğitimlerimize, üye memnuniyet odaklı olarak devam edeceğiz” diye ifade etti.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
MHP Samsun İl Başkanlığı'na Görkemli Açılış
MHP Samsun İl Başkanlığı'na Görkemli Açılış
Sağlık raporlarında yeni dönem
Sağlık raporlarında yeni dönem
Tanju Özcan'ın Yatta Escortlarla Alemi Ortaya Çıktı
Tanju Özcan'ın Yatta Escortlarla Alemi Ortaya Çıktı
Bin 352 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
Bin 352 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
15 yaş altı sosyal medya düzenlemesi için 6 aylık takvim
15 yaş altı sosyal medya düzenlemesi için 6 aylık takvim
SAMSUN YILDIZ GENÇLİK TÜRKİYE ŞAMPİYONU
SAMSUN YILDIZ GENÇLİK TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.