Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Türkiye Kademeli Normalleşiyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Mart 2021 - 20:44

Türkiye Kademeli Normalleşiyor

Türkiye Kademeli Normalleşiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleşme takviminin nasıl uygulamaya geçirileceğini belirtti

GÜNDEM
01 Mart 2021 - 20:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Kademeli Normalleşiyor

Türkiye Kademeli Normalleşiyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada normalleşme takviminin nasıl uygulamaya geçirileceğini belirtti. Türkiye risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları tedbirli ve kademeli olarak gerçekleşecek.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme takviminin nasıl uygulanacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takviminin 4 kısma ayrıldığını ve bu dört kademede normalleşmenin nasıl olacağını açıkladı. Türkiye risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Düşük ve orta riskli illerde normalleşme takvimi hayata geçirilirken yüksek riskli ve çok yüksek riskli illerde kısıtlamalar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde.

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Ülkemizin tamamında süren 21 ile 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.

Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır.

Lokanta ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile açılacak. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

# normalleşme# normalleşme takvimi# Türkiye normalleşiyor
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku açıklaması: Ucu nereye giderse gitsin kararlılıkla araştırıyoruz
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku açıklaması: Ucu nereye giderse gitsin...
Kavak OSB 2. Etap Yatırımcıları Bekliyor
Kavak OSB 2. Etap Yatırımcıları Bekliyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.