Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor
Liselerde zorunlu eğitim süresi değişiyor: Üç ayrı model gündemde
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Yaşar, Tarım arazilerine bina yapılması engellenmeli
GÜNDEM
Yayınlanma: 02 Mart 2023 - 17:31

Yaşar, Tarım arazilerine bina yapılması engellenmeli

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye’de tarım alanlarının gittikçe daraldığını ve binalarla doldurulmaya başladığını belirterek, depremin en fazla tarım arazileri üzerinde yer alan binalarda çok yıkıcı olduğunu söyledi.

GÜNDEM
02 Mart 2023 - 17:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yaşar, Tarım arazilerine bina yapılması engellenmeli
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada, depremin tarımsal üretime etkilerini değerlendirdi. Ülkemizde ekilebilir alanların yüzde 16’lık bölümünün depremden etkilenen bölgede yer aldığına işaret eden Yaşar, sözlerini sürdürdü:

TARIM ALANI VE BİNALAR

“Deprem bölgesinde yapılan tarımsal üretimin Türkiye ekonomisine katkısı ortalama yüzde 20’lerin üzerindedir. Bu ülkemiz açısından çok önemli bir katkı. Biz her seferinde söylüyoruz, diyoruz ki: Savunma sanayisi ne kadar önemliyse tarım sektörü de o kadar önemlidir ve savunma sanayisine verilen destekler tarım sektörüne de verilmelidir. Ama buna rağmen, Türkiye'de tarım alanları gittikçe daralıyor. Tarım alanları binalarla doldurulmaya başladı. Hepinizin de bildiği gibi, depremin en fazla tarım arazilerindeki yani alüvyon tabakalardaki zararı çok yıkıcı oldu. Neden? Çünkü onların deprem dalgalarını yükseltme hızı daha yüksek seviyede oluyor.

İŞE ZEMİNDEN BAŞLANMALI

İmar çalışması yapılırken 18 ayrı kurumdan görüş ve izin alınmaktadır. 1/100.000'lik, 1/25.000'lik, 1/5.000'lik veyahut da 1/1.000'lik imar parselleri alınan bu izinler doğrultusunda yapılmakta. Orman alanları ve tarım alanlarına imar iznini Tarım ve Orman Bakanlığı verirken, karayolları, havalimanları ve demiryolları gibi yatırımlara Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı imar izni vermektedir. Doğal sit alanları ve özel çevre koruma alanları için de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alınmaktadır. Bu nedenle, imar izinleri verilirken yapılan yatırımın altından fay hattı geçip-geçmediğinin iyice araştırılması gerekmektedir. Sonuç da karayolları, havalimanları ve demiryolları zarar görebiliyor, binalar yıkılıyor. Fay hattı üzerinde büyük yıkımlar yaşandı. Bu acıları bir daha yaşamamak için işe mutlaka önce zeninden başlamak gerekiyor. Ancak sağlam zeminler üzerinde bina inşa edebilirsiniz. Temeli sağlam olmayan bina mutlaka bir gün yıkılır ve geride böyle acılar bırakır. Bu nedenle, tarımsal alanlara ve fay hatlarına imar izni verilmemeli ve buralar yapılaşmaya açılmamalıdır.”

# Bedri Yaşar# samsun tarım yatırımları# arazi# bina# deprem
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor
Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor
Liselerde zorunlu eğitim süresi değişiyor: Üç ayrı model gündemde
Liselerde zorunlu eğitim süresi değişiyor: Üç ayrı model gündemde
SASKİ’DEN ATAKUM SAHİLİNE DEV YATIRIM
SASKİ’DEN ATAKUM SAHİLİNE DEV YATIRIM
OMÜ’NÜN 50. YIL ŞENLİĞİ EMRE AYDIN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
OMÜ’NÜN 50. YIL ŞENLİĞİ EMRE AYDIN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
Plakalarda Yeni Uygulama: Uymayan Araçlar Muayeneden Geçemeyecek
Plakalarda Yeni Uygulama: Uymayan Araçlar Muayeneden Geçemeyecek
İLKADIM SOKALARINDA TAMİR TADİLAT YENİLEME ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
İLKADIM SOKALARINDA TAMİR TADİLAT YENİLEME ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.