Ziyarete Şube Başkanı İlhan Öksüz ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Hakan Arıkan katıldı. Yeni Sendika heyeti, hastanede görev yapan hemşirelerle bir araya gelerek Hemşireler Haftası’nı kutladı, karanfil takdim etti ve sahadaki talepleri birinci ağızdan dinledi.
Hemşirelere Karanfillerle Destek: “Fedakârlığınızın Farkındayız”Ziyaret sırasında konuşan İlhan Öksüz, ruhsal sağlık hizmetlerinin zorluklarına dikkat çekerek, “Bu alanda görev yapan hemşirelerimiz hem fiziksel hem de duygusal olarak yoğun bir emek veriyor. Bu kıymetli emeğin karşılığını alabilmeleri için biz sendika olarak her platformda yanlarındayız” ifadelerini kullandı.
Yeni Sendika, yalnızca kutlama yapmakla kalmadı, hemşirelerin çalışma koşulları, özlük hakları, nöbet yükü, dinlenme alanları ve mobbing gibi konulardaki sorunları da birebir dinleyerek not aldı.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melek Toraman’a Çiçekli ZiyaretYeni Sendika heyeti ziyaret kapsamında, hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melek Toraman ile de makamında bir görüşme gerçekleştirdi. İlhan Öksüz, Toraman’a hem hemşireler adına sunduğu katkılar hem de kurum içi iş birliğine verdiği destek nedeniyle çiçek takdim etti.Görüşmede, hastanedeki hemşirelik hizmetlerinin niteliği, personel eksikliği, hasta yoğunluğu ve ekip içi iletişim konularında detaylı bilgi alışverişi yapıldı.
Mali Hizmetler Müdürü Seyfettin Birinci ile Ekonomik Talepler GörüşüldüZiyaretin bir diğer önemli ayağı, Mali Hizmetler Müdürü Seyfettin Birinci ile yapılan görüşmeydi. Görüşmede, sağlık çalışanlarının mali hakları, döner sermaye sistemi, ek ödemelerde adalet, performans değerlendirme kriterleri gibi konular masaya yatırıldı.Yeni Sendika, ekonomik adaletsizliklerin çözümü için kurumsal yapılarla sürekli diyalog halinde olduğunu belirterek, çözüm önerilerini paylaşmaya devam edeceğini vurguladı.Yeni Sendika’dan Net Mesaj: “Yılın Her Günü Emekçilerin Yanındayız”Ziyaretin sonunda konuşan İlhan Öksüz, "Biz sadece özel günlerde değil, yılın 365 günü sağlık emekçisinin yanındayız. Sahaya inmek, onları dinlemek ve çözüm için elimizi taşın altına koymak bizim sendikal anlayışımızın temelidir" ifadelerini kullandı.
Yeni Sendika, Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı bu tür ziyaretlerle sadece sembolik kutlamalarla kalmayıp, gerçek sorunlara temas ederek fark yaratmaya devam ediyor.