Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ZEYBEK, ESNAFI YARDIMA MUHTAÇ BIRAKTILAR
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Şubat 2021 - 16:18

ZEYBEK, ESNAFI YARDIMA MUHTAÇ BIRAKTILAR

ZEYBEK, ESNAFI YARDIMA MUHTAÇ BIRAKTILAR CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, yönetim kurulu üyeleri ile Organize sanayi bölgesinde ve Sebze halinde çiftçi, komisyonc

GÜNDEM
12 Şubat 2021 - 16:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ZEYBEK, ESNAFI YARDIMA MUHTAÇ BIRAKTILAR

ZEYBEK, ESNAFI YARDIMA MUHTAÇ BIRAKTILAR


CHP samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, yönetim kurulu üyeleri ile Organize sanayi bölgesinde ve Sebze halinde çiftçi, komisyoncuları ziyaret ederek işletme sahipleri ile çalışanların sorunlarını dinledi.

Zeybek; Bafra Organize Sanayi Bölgesinde işletmelerin kredi borçlarını döndürmekte sıkıntı yaşadıklarını, yükselen faiz oranları karşısında faaliyetlerini sürdürmekte zorlandıklarını, piyasa dengesinin bozuk olması nedeniyle çekingen davranmak zorundayız! Dövizde hareketlilik yaşanıyor, ani düşüşler ve çıkışlar hepimizi olumsuz etkiliyor. Yatırım yapmak, risk almak için Piyasanın istikrara kavuşması ve geleceği görmemiz gerekir. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların en önemli sorunu çalıştırdıkları insanların geçimlerini sağlamakla birlikte faaliyetlerini sürdürmeleri de çok önemlidir. Hükümet hepimizin feryadını duymalıdır, iş yok, piyasada para yok, sorunlar büyüyor, herkes çaresiz biçimde bekleyiş içinde. Önceleri çevresine yardım eden esnaflarımız, yardıma muhtaç duruma düşürüldüler.

Zeybek; Esnafın bütün işleri birbirine bağlantılı olarak çalışmaktadır, lokantalar, kahveler, kafeteryalar ve benzeri hizmet sektörleri kapalı ise diğer işyerleri çarşılarda kimleri bulacaktır. Hizmet sektöründe insanlar bir araya gelmesin, salgın hastalık önlensin diye vatandaşlarımızın gösterdiği fedakârlığı iktidar partisinin de göstermesi beklenir. Bu virüs, hizmet sektöründeki işletmelerde bulaş hızını artırdığı gerekçesiyle bu işyerleri kapanırken, AKP kongrelerinde kalabalık toplulukların kapalı alanlarda toplanmasına müsaade edilmesi dikkat çekicidir. Vatandaşımız ve işletme sahiplerinden istenen kurallara ülkeyi yönetenlerinde uyması gerekir, aksi durumda salgın süreci daha da uzayarak sevdiklerimizle birlikte ekonomik kayıplarımızda artacaktır.

ESNAF VE ÜRETİCİ ÇÖKÜYOR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Halinde yaptığı incelemelerde; Planlı, projeli üretim yapılmadığı için arz, talep dengesinin bozulması sonucunda; üreticinin ürününü değerine satamadığını, tüketicinin ise ucuz fiyata ürün bulamadığını tespit etmişlerdir. Bafra halinde üreticiler ürünlerini düşük fiyattan elden çıkarırken zarar ettiklerini, girdi fiyatlarının çok yüksek olduğunu durumun böyle devam etmesi durumunda üretimden vazgeçeceklerini ifade ederken, komisyoncular ise; piyasada paranın dönmediğini ticaretin tamamen çek ve senetle yürütüldüğünü hatta 2021 yılının sonuna çek, senetle ürün sattıklarını ifade etmektedirler. Üreticiler, girdi fiyatları katlanarak artarken, ürünlerimiz uzun vadelerle alınıyorsa? O zaman girdi fiyatlarını da taksitlendirin. Komisyoncular tekelci marketlere uzun vadeli satmak zorunda kaldıklarını, ürün bedellerinin tamamen eridiğinden şikâyetçi.

Zeybek; Pirinç üreticileri ve aracıları ile yaptığımız görüşmede; İthalat yolu ile yerli üretici yerine yabancı ülkelerin üreticilerine destek verildiğini görüyoruz. Hasat döneminde ithalatın avantajlı hale getirilmesi üretici ve yerli aracıları olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durumda, yerli üretim yapılmasın bu işin ticareti ile uğraşan üç, beş yandaş yolunu bulsun üreticinin, esnafın durumu önemli değildir, batan batsın demektir. Orta direk olarak tanımlanan esnaflar ve üreticiler batma noktasındadır, icralar son sürat devam ediyor, pandemi sürecinde ertelemelere rağmen icra dosyaları büyümeye devam ediyor. İcra olaylarında toplumun bütün kesimlerinde belirgin artışların yaşanması ekonomik tablonun hazin durumunu ifade etmektedir. Tüm bu olumsuz tabloların sorumlusu ülkemizi yöneten hesap bilmez AKP hükümetleridir.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra da yurttaşlarımızın ifadeleri genel olarak; Salgın hastalık süresince sevdiğimiz dostlarımızı, yakınlarımızı kaybettik ve bununla birlikte çevremizdeki insanlar işini kaybetmektedir. Bir vatandaşımız emekliyim zor şartlarda yaşıyordum oğlum işini kaybedince gelirimizi paylaşmak durumunda kaldık, torunlarımı aç mı bırakayım! Yaşam şartları her gün zorlaşıyor, bir hafta önce aldığımız herhangi bir ürünü ertesi hafta farklı fiyattan almak zorunda kalıyoruz, gelecek günlerimizin daha sıkıntılı olacağının endişesi tedirginliğimizi artırıyor dedi.
# chp milletvekilleri# esnaf# Kemal Zeybek# samsun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
TERME BELEDİYESİNDE SOSYAL DENGE SEVİNCİ
TERME BELEDİYESİNDE SOSYAL DENGE SEVİNCİ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.