Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
SGK İlaç Fiyatlarında Güncellemeye Gitti
ÖSYM’den YKS kararı: Bir soru iptal, bir sorunun cevabı değiştirildi
Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
19-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerleri ücretsiz
Depozito iade sistemi 81 ilde başladı
Spiker Ela Rümeysa Cebeci: Asıl sınav, ahlakını şartlara teslim etmemekmiş
Trafik polisine “kolay gelsin” dedi ehliyetinden oldu
Venezuela'da depremlerden 6 gün sonra 3 yaşındaki çocuk enkazdan sağ çıkarıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Avrupa Rusya'yı hafife aldı şimdi bedel ödüyor
DÜNYA
Yayınlanma: 07 Eylül 2022 - 18:10

Avrupa Rusya'yı hafife aldı şimdi bedel ödüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttüklerini söyledi.

DÜNYA
07 Eylül 2022 - 18:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa Rusya'yı hafife aldı şimdi bedel ödüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Sarayı’ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin "Avrupa'daki zorlu enerji kriziyle ilgili bu zorlu sürecin size göre sorumlusu kim ve siz bunun ne şekilde aşılabileceğini düşünüyorsunuz? Yine bu sabah Putin'in yapmış olduğu açıklama ile ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Kendisi avrupa ve dünyanın çok önemli bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu ifade etti" sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyden önce Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttüklerini, bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceklerini söyledi.

Savaşın kazananı yok kaybedeni çok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zira şu anda Batı'nın, isim saymaya filan gerek yok, takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Zira tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine yürütmeye gayret ettiğiniz sürece oradan netice almak da mümkün olmayacaktır. Nitekim şu anda bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Bu savaşın kazananı yok ama ben inanıyorum ki kaybedeni çok. Bunca insanlar ölüyor. İşin parasal boyutunu konuşmaya zaten gerek yok. Parasal boyutuna girdiğimiz zaman söylenen ne? Birisi diyor ki 'Ben Ukrayna'ya şu kadar parasal destek verdim' Öbürü diyor 'Ben şu kadar destek verdim' Peki, nerede bu para? Bu da sadece laf ola beri gele."

Bunun da sıkıntılı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Silahlar gönderildiği söyleniyor. Ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna'ya gönderiyorlar. İşin bu boyutuna baktığımız zaman ben 'Rusya bu işin galibidir' veya 'Ukrayna bu işin galibidir.' diyemem ama şu ana kadar bizim güttüğümüz politika acaba bir an önce Rusya-Ukrayna arasındaki bu savaş biter mi? Bitmez mi? Biz bunun gayreti içerisindeyiz.

Avrupa kışı nasıl atlatacak ?

Ama görünen o ki çok kısa zamanda biteceğe de bu iş benzemiyor ama Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz, Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Ne oldu? Şu anda Rusya doğal gazı kesti. Fiyatlar bir anda Avrupa'da yükseldi. Şimdi herkes kara kara düşünüyor, 'Bu kışı nasıl atlatacağız?' Bunları daha önce niye düşünmediniz? Elinde bu kadar önemli bir değer var Rusya'nın. Bunları daha önceden düşünmeniz gerekirdi ama bunları daha önceden düşünmediniz ve 'Şu anda stoklar ne durumda?' diye bunun konuşulması, bunun tartışılması yapılıyor. Burada tabii ki Rusya herkes ona saldırınca o da elindeki imkânlarını, silahlarını ne yapacaktır? Kullanacaktır. Olay bu kadar basit. Temenni ediyoruz ki bir an önce neticeye varıp bu işi bitirmek ve bu işin bitirilmesiyle de dünya barışı yeniden yakalanmış olsun."

# erdoğan# putin# avrupa# ukrayna# savaş
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
SGK İlaç Fiyatlarında Güncellemeye Gitti
SGK İlaç Fiyatlarında Güncellemeye Gitti
ÖSYM’den YKS kararı: Bir soru iptal, bir sorunun cevabı değiştirildi
ÖSYM’den YKS kararı: Bir soru iptal, bir sorunun cevabı değiştirildi
Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
19-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerleri ücretsiz
19-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerleri ücretsiz
Depozito iade sistemi 81 ilde başladı
Depozito iade sistemi 81 ilde başladı
İLKEM’DE YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI
İLKEM’DE YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.